Zorg goed voor je gietvloer

Wil je graag je woning of bedrijfsruimte voorzien van een moderne look? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een gietvloer. Deze is verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals een betonlook vloer of laat een vloercoating aanbrengen. Het grote voordeel van deze vloer is dat een geheel vormt, je zult dus geen lelijke naden aantreffen waarin vuil zich kan ophopen. Schoonmaken gaat dus heel eenvoudig. Maar hoe doe je dit precies? En hoe houd je de vloer verder zo mooi mogelijk?  

Vlekken verwijderen

Een huis is geen museum en een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan daarom voorkomen dat er eten of drinken op de grond valt. Geen paniek, want de gietvloer bevat een beschermende laag waardoor het vocht niet in de vloer blijft zitten. Wel is het verstandig om de vlek zo snel mogelijk te verwijderen om te voorkomen dat je de bovenste laag van de vloer beschadigd, zeker als er koffie of rode wijn op de grond ligt. Pak een stuk keukenpapier en haal het vocht weg. Vervolgens maak je de gietvloer verder droog met een microvezeldoek. Gebruik nooit een schuurspons, hiermee beschadig je de vloer.

Cleaning Mop Ragpicker Broom Picker Toilet

Welk schoonmaakmiddel is geschikt?

Om de glans van je gietvloer te behouden, is het verstandig om deze eens per week te dweilen. Stof verwijder je overigens eenvoudig met een stofzuiger. Voor het dweilen kan je een sopje gebruiken van lauw water en allesreiniger. Het gevaar van deze allesreiniger is echter wel dat de gietvloer wat doffer kan worden, omdat allesreiniger zeep bevat. Specialisten raden je daarom aan om de gietvloer regelmatig te reinigen met producten speciaal voor de gietvloer. Deze kan je eenvoudig online vinden en aanschaffen.

Voorkom krassen en deuken

Ook al kan een gietvloer wel tegen een stootje, het is wel belangrijk om voorzichtig te zijn als het gaat om het verschuiven van meubels. Grote meubelen kunnen lelijke krassen en deuken veroorzaken in de gietvloer of de bovenste laag beschadigen. Breng ook een viltje aan op de poten van de stoelen om krassen te voorkomen. Heeft jouw gietvloer een aantal beschadigingen? Neem dan contact op met de specialist. Deze kan de bovenste laag van de gietvloer voor je herstellen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *