De voordelen van woonbeton

Als je de trends op het gebied van interieur volgt, dan zal het je vast niet ontgaan zijn dat de gietvloer de meest populaire ondergrond is van dit moment. Veel mensen zijn enthousiast over de uitstraling die deze vloer aan een ruimte kan geven. Anderen vinden het juist een groot voordeel dat de ondergrond helemaal naadloos is en dus eenvoudig schoon te houden. Maar een gietvloer heeft niet slechts een variant, onder deze noemer vallen verschillende soorten gietvloeren. Eén uit dit rijtje is woonbeton. Naast de genoemde pluspunten heeft woonbeton nog veel meer voordelen.

Net als echt beton, maar dan warmer

Als je over een echte betonnen ondergrond loopt, dan zal dit niet heel erg warm aanvoelen aan je voeten. Met woonbeton is dat wel even anders, deze ondergrond heeft juist een prettige temperatuur waardoor het comfortabel aanvoelt aan je voeten. Hoe het kan dat deze gietvloer verder wel op echt beton lijkt? Tijdens de productie wordt gebruikgemaakt van cementgebonden materiaal. Zo lijkt de gietvloer op echt beton, maar ervaar je niet de nadelen van het materiaal.

Group Architecture Crowd Indoors City

Verschillende kleuren

Om nog verder in te haken op de productie van woonbeton, aan het materiaal kan ook nog pigment toegevoegd worden. Op deze manier heb je niet alleen een ondergrond in de standaard grijze kleur als je voor woonbeton kiest, maar zijn er ook veel andere tinten nodig. Zo kan je altijd rekenen op een vloer met een uniek design. Als de vloer eenmaal in de woonruimte ligt, zal je geen last krijgen van enorme verkleuringen in de ondergrond. Door de eigenschappen van het materiaal is woonbeton kleurvast en slijt het ook niet als de zon er dagelijks op schijnt.

Geschikt voor verschillende ruimtes

De meest logische toepassing voor een vloer van woonbeton is de huiskamer. Maar wist je dat je de hele woning kunt laten voorzien van deze ondergrond? Zelfs in de keuken en de badkamer. Bij woonbeton wordt er een coating aangebracht om de ondergrond te beschermen, maar het is ook mogelijk om in plaats daarvan een vochtwerende coating te gebruiken. Zo voorzie jij je woning van dezelfde moderne look. Neem contact op met de specialist voor de verschillende mogelijkheden van woonbeton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *