Tips voor het gebruik van een accu grasmaaier

Grasmaaien

Een accu grasmaaier is een handig en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele benzine- of elektrische grasmaaiers. Het biedt veel voordelen, waaronder minder lawaai, minder onderhoud en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Een Stihl accu grasmaaier is daarom een geweldige keuze als je nog zoekt naar een nieuwe grasmaaier voor je tuin. Maar voordat je een accu grasmaaier in gebruik neemt, zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. In dit artikel worden verschillende tips besproken, dus lees snel verder!

Zorg voor een volle en onderhouden accu

Om ervoor te zorgen dat de accu grasmaaier optimaal werkt, is het belangrijk om te zorgen voor een volle accu. Zorg ervoor dat de accu volledig is opgeladen voordat je begint met maaien. Als de accu bijna leeg is, kan de prestatie van de grasmaaier afnemen en loop je het risico dat je langer bezig bent dan eigenlijk had gehoeven. Je kunt het beste de accu meteen aan de oplader doen als je klaar bent met een maaibeurt. Daarnaast kan de levensduur van de accu worden verlengd door deze goed te onderhouden. Laad de accu niet op als deze nog warm is en bewaar de accu op een koele, droge plaats. Gebruik ook alleen de bijbehorende oplader om de accu op te laden, om schade aan de accu te voorkomen.

Gezond gras
Gezond gras

Stel de juiste maaihoogte in

Het is belangrijk om de juiste maaihoogte in te stellen voor je gazon. Een te lage maaihoogte kan het gras beschadigen en een te hoge maaihoogte kan de groei van onkruid bevorderen. Het is goed om van tevoren de handleiding van je accu grasmaaier door te nemen om te weten welke maaihoogte het meest geschikt is.

Maai regelmatig voor het beste resultaat

Om je tuin of terras in goede conditie te houden, is het belangrijk om regelmatig te maaien. Een accu grasmaaier is niet geschikt voor zeer grote oppervlaktes, maar kan perfect worden gebruikt voor kleine en middelgrote oppervlaktes. Als je om de 1-2 weken maait, dan krijg je het beste resultaat en ziet het er altijd netjes uit. 

Reinig de accugrasmaaier regelmatig

Na het maaien is het belangrijk om de accu grasmaaier schoon te maken. Verwijder het gras en vuil van de maaier en zorg ervoor dat het mes schoon is. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de grasmaaier, maar voorkomt ook dat het vuil zich ophoopt en de prestatie van de maaier vermindert. Hopelijk hebben deze tips je geholpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *