Kunstgras op het balkon

balkon

Heb je een balkon en zou je hier graag wat meer groen willen zien? Niet zomaar groen, maar het liefst “makkelijk” groen, iets wat dus geen ingewikkelde verzorging nodig heeft? Dan is kunstgras op je balkon een goede keuze. Kunstgras is sowieso een topidee omdat je het niet hoeft te laten groeien, bemesten en maaien. Wel geniet je natuurlijk van een groene uitstraling. Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je waarom iedereen kunstgras op het balkon zou moeten hebben!

Optimaal genieten van groen op het balkon

Kunstgras is tegenwoordig nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. Kies je dus voor kunstgras op het balkon, dan ervaar je hetzelfde gevoel alsof je in de natuur bent. Qua mogelijkheden valt er met kunstgras ook heel veel te kiezen. Zo bestaat er kunstgras dat speciaal bedoeld is om op te spelen, maar delicaat siergras behoort ook tot de mogelijkheden. Kunstgras is veilig voor kinderen en huisdieren om op te lopen. Daarnaast kun je er prima wekenlang een zwembadje of speeltoestel op plaatsen, zonder dat je het gras verpest. Na het weghalen van zware objecten hoef je het kunstgras slechts op te borstelen en de sprietjes staan weer mooi overeind. En wil je kunstgras combineren met plantenbakken? Dan is het goed om te weten dat kunstgras een zeer geschikte ondergrond is. Je kan dan ook echte planten gebruiken als eyecatchers!

kunstgras
Kunstgras op balkon plaatsen

Balkon wordt het verlengde van je huis

Kunstgras koop je eenmalig. Eenmaal gekocht en je hebt het laten leggen, is het alleen maar genieten geblazen! Met echt gras heb je daarnaast ook nog eens superveel werk te doen om de boel netjes te onderhouden. Je moet het maaien, de kantjes afsteken en sommige stukken misschien opnieuw inzaaien. Met kunstgras hoef je dat allemaal niet meer te doen. Misschien ziet je balkon er momenteel nog ongezellig uit en vind je het niet leuk om er te zitten. We weten zeker dat kunstgras jouw balkon omtovert tot een gezellige oase waar je met plezier al jouw vrienden uitnodigt. Je kunt op ieder moment van het jaar gewoon neerploffen en genieten van je mooie balkon.

Een investering voor de toekomst

Kunstgras is qua prijs misschien niet erg goedkoop, maar eigenlijk moet je het zien als een investering in de toekomst. Je hebt namelijk geen graszaad of graszoden nodig die om de zoveel tijd toch vervangen moeten worden. Ook hoef je geen meststof of grasmaaier meer te kopen en heb je geen energie nodig om de grasmaaier aan te drijven. Bovendien bespaar je ook brandstof omdat je niet meer naar het tuincentrum hoeft te rijden om al deze benodigdheden aan te schaffen. Water geven hoef je natuurlijk ook niet als je kunstgras hebt. Bij elkaar opgeteld bespaar je dus een hoop geld als je voor kunstgras op het balkon kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *