Zo maak je jouw etentje nog leuker!

tafelkleed

Ben je van plan binnenkort een etentje te geven en zijn de gasten al uitgenodigd? Dan heb je vast al nagedacht over het menu. Naast het menu, is de aankleding zeker zo belangrijk. Je wilt immers een geweldig etentje geven, waar je gasten van versteld zullen staan. Maar hoe doe je dat? Met deze tips wordt jouw etentje zeker een succes!

Geen stress met een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er dan ook voor dat je jouw gerechten zo goed mogelijk voorbereidt. Veel gerechten kun je goed voorbereiden. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen, is deze af te maken, op te warmen en te serveren op mooi opgemaakte borden. Dankzij de goede voorbereiding houd je tijd over om je bij je gasten te voegen en een gezellig praatje te maken. En daar is het etentje toch eigenlijk om te doen?

Tafel mooi aankleden

Een goede tafelaankleding is minstens zo belangrijk. Kies voor een mooi tafelkleed en werk van daaruit verder. Er zijn verschillende tafelkleden. Zo kun je een effen wit kleed nemen of juist een sjeik zwart tafelkleed. Het witte servies steekt hier erg mooi tegen af. Nadat je het tafelkleed over de tafel gedrapeerd hebt, kun je het servies en bestek klaarzetten. Kies je beste servies en bestek, je gasten verdienen immers het beste. Zet ook alvast glazen neer, het maakt de tafel helemaal af. Ga vervolgens op zoek naar bijpassende servetten. Je kunt deze op het bord leggen in een servetring, maar ook onder de vork naast het bord.   

goede tafelaankleding
Een goede tafelaankleding begint met een mooi tafelkleed

Extra accessoires

De basis is gelegd. Van hieruit kun je verder werken. Ga op zoek naar mooie accessoires. Zet bijvoorbeeld een vaas met bloemen neer of kleed je tafel verder aan met andere decoratieve elementen. Heb je een bepaald thema in gedachten voor de avond? Dan kun je je helemaal uitleven binnen dit thema. Ook kaarsen mogen natuurlijk niet ontbreken op jouw mooi gedekte tafel. Komen er kinderen eten? Dan zijn kaarsen wellicht niet zo handig, maar zou je wel voor kaarsjes op batterijen kunnen gaan om zo toch hetzelfde effect te creëren.

Bijna klaar

Jouw tafel ziet er helemaal piekfijn uit. De gerechten zijn voorbereid. Kortom je bent bijna klaar. Bijna inderdaad, want er rest je nog één ding: jezelf mooi maken! Ga jezelf omkleden, trek je mooiste kleding en schoenen aan en breng je haar in model. Misschien nog wat make-up en parfum en jij bent klaar om je gasten te ontvangen. Ben je bang dat je kleding vies wordt in de keuken bij het afmaken van je gerechten? Doe dan even een schort voor wanneer je in de keuken aan de slag gaat. Zo krijg je geen vervelende vlekken en blijf je mooi schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *