Het gemak van automatische tuinverlichting

Nu we tijdens warme zomernachten nog heerlijk in de koele tuin doorbrengen, wil je natuurlijk dat je tuin wel verlicht wordt. Of je een pad in je tuin wil uitlichten of lampen op verschillende plekken neerzet; tuinverlichting heeft een praktisch en esthetisch nut. In dit blog vertellen we je graag wat meer over automatische tuinverlichting en wat voor sfeer dit aan je tuin geeft. Laat je inspireren en maak kennis met deze vorm van tuinverlichting die er is tegenwoordig. Lees hier meer en ontdek de mogelijkheden!

Tuinverlichting zonder bekabeling

Houd je er niet van om kabels en snoeren in de tuin aan te leggen? Komt dat even goed uit! Veel buitenlampen hebben een sensor vandaag de dag. Ze zijn dus draadloos en werken door middel van ingebouwde zonnepanelen en zonne-energie. Je monteert de lampen eenvoudig aan de schutting of muur van je woning en hebt er dus eigenlijk geen omkijken meer naar. Ervaar dus nooit meer de stress om te weinig (buiten)stopcontacten te hebben of te korte kabels. 

Tip: De Solar tuinverlichting is een goed voorbeeld van tuinverlichting die op zonne-energie werkt. Verlichting voor een scherpe prijs op basis van schone energie. Je bespaart door de draadloze verlichting bovendien op je eigen energieverbruik. De lampen kunnen dus de hele nacht blijven branden!

Gemak en comfort

Het grote voordeel van automatische tuinverlichting is dat je er weinig omkijken naar hebt en het aan- of uitgaan van de verlichting in eigen hand of automatisch hebt. De meeste buitenverlichting werkt via een sensor. Die sensor kan op verschillende manieren werken. De bekendste is de bewegingssensor. Loop je ’s avonds voorbij, dan springt de buitenlamp aan en brandt een paar minuten. Ook zijn er tegenwoordig lampen met dag- en nachtsensors. Merkt de sensor dat de zon ondergaat en het licht afneemt, dan springt de lamp automatisch aan. Een andere manier kan zijn door de verlichting zelf in te stellen, zodat deze rond een bepaalde tijd vanzelf aangaat. 

Stijl en sfeer

Buitenverlichting is populairder dan ooit. En dat komt met name door het grote aanbod verlichting dat er tegenwoordig is. Niet alleen heb je allerlei modellen lampen en verlichting om uit te kiezen; ook de kleur van de verlichting is een puntje om rekening mee te houden. Kies voor mooie, zachte kleuren zoals oranje of donkergeel en geef je terras en tuin een warme, knusse gloed ’s avonds. Ideaal als je nog lekker lang van het warme weer in je tuin wil genieten. Liever verlichting die je helpt om beter te zien ’s nachts? Ga dan voor tuinverlichting met helder en wit licht. 

Laat je adviseren

Het kiezen van de juiste verlichting van je tuin kan best wel een hele toer zijn. Zeker omdat het aanbod zo gigantisch is. We raden het dan ook aan om je te laten bijstaan door advies als je je tuinverlichting koopt. Of je die direct nodig hebt of in het voor- of najaar overweegt om je verlichting te kopen; laat je bijstaan door advies van professionals. Bijvoorbeeld bij een lampenwinkel of tuincentrum. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *