Bladblazers: handig voor in de tuin

Last van overtollige bladeren in je voortuin of in je straat? Dan is het misschien wel tijd voor een bladblazer! Met een bladblazer is het eindeloos opvegen van gebladerte in je straat vanaf nu verleden tijd. Wil je een bladblazers kopen, verdiep je dan wel even in de verschillende soorten. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

 

Bladblazers

Maar allereerst over de bladblazer zelf. Een bladblazer is een elektrisch apparaat dat een grote hoeveelheid wind produceert. Hiermee wordt je dus in staat gesteld zaken die vatbaar zijn voor wind, zoals afval en gebladerte, naar een plek te dringen waardoor je deze gemakkelijk kunt opruimen. Naast particulier gebruik wordt ook in de landbouw gebruik gemaakt van bladblazers. In die gevallen wordt echter een bestrijdingsmiddel in een vloeistofreservoir geplaatst, waarmee de bladblazer dus eigenlijk bestrijdingsmiddelen over de gewassen blaast. Door middel van de luchtdruk die in de bladblazer ontstaat kan er gemakkelijk een nevel worden gecreëerd van deze stoffen waardoor het een nuttig gereedschap is om gewassen mee te behandelen. Een bladblazer kan overigens ook gebruikt worden om overtollig gras naar een kant te brengen. Maai jij bijvoorbeeld je tuin met een kooimaaier, dan zul je daarna het gras alsnog moeten oprapen. Voor het maaien met de kooimaaier is het een mooie combinatie om ook een bladblazer te kopen.  

bladblazers informatie

Soorten bladblazers

Er zijn draagbare bladblazers en rijdende bladblazers, die de blazer gemonteerd hebben op het voertuig. Voor het particuliere gebruik zijn de draagbare bladblazers onder te verdelen in bladblazers met batterij, bladblazers met snoer en bladblazers met benzinemotor. In alle gevallen wordt de ventilator aangedreven door een motor. Die ventilator produceert vervolgens de gewenste luchtstroom waarmee je de bladeren kunt verdrijven. De capaciteit van een bladblazer kan variëren van 250 tot 300 km/u. Heb je een grote tuin, dan is het aan te raden een bladblazer met batterij of benzinemotor te kopen. Een bladblazer met batterij is uiteraard duurzamer dan een bladblazer met benzinemotor. Bovendien kun je een batterij gemakkelijk opladen op veel verschillende plekken en moet je een benzinemotor af en toe bijvullen.  

 

Upgrade

Wil je echt ‘pro’ gaan dan kun je ook nog kiezen voor een bladblazer die zowel een blaas als een zuigfunctie heeft. Deze bladblazers zijn dus niet alleen in staat de bladeren naar één plek te drijven, ze kunnen ze vervolgens ook nog opzuigen. Aan deze bladblazers zit vaak een zak bevestigd waar de bladeren in terecht komen. En wist je dat er zelfs bladblazers zijn die een ingebouwde versnipperaar hebben? De bladblazer zuigt dan de bladeren op, maar voordat ze in de zak terechtkomen worden ze eerst door een kleine versnipperaar gehaald, zodat het afval nog minder ruimte inneemt. Ideaal, toch? Neem wel alle veiligheidsmaatregelen in acht wanneer je met de bladblazer aan de slag gaat. Richt dus nooit op mensen en dieren, de kracht van een bladblazer is echt hoger dan je denkt. Pas bovendien op voor andere kleine zaken zoals steentjes die mee kunnen vliegen. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *