Zelf je eigen buitenkamer maken

Jaaa, eindelijk het is lente!!! Een heerlijke periode om buiten te genieten. Maar helaas, in Nederland is het niet altijd even fijn weer om buiten te zitten. Maar met wat regenachtig weer maar aan aangename temperatuur kan een buitenkamer uitkomst bieden. Door een stukje van je tuin te voorzien van een overkapping kun je toch genieten van het buiten zijn. Natuurlijk is het mogelijk om een aanbouw aan je huis te (laten) maken, maar een buitenkamer kan ook al veel eenvoudiger. Dat kun je hieronder met de tips van lekkerwoonhuis.nl lezen.

Snelle overkapping

Een eenvoudige en snelle oplossing is een overkapping via het gebruik van een partytent. Er zijn partytenten in verschillende uitvoeringen, kleuren en kwaliteiten. Van goedkoop wit plastic tot tenten met stoffen van natuurlijke materialen. Wil je zelf aan de slag dan kun je ook een geraamte maken van hout en daar een klimplant overheen laten groeien. Dit kost wat tijd maar op deze manier krijg je een natuurlijke dakbedekking. Ook is het mogelijk om over het geraamte doeken te spannen, deze zijn verkrijgbaar via verschillende woonwebsites.

De inrichting van je buitenkamer

In je tuin kun je heerlijk ontspannen, De juiste meubels dragen bij aan een optimaal zitcomfort. Grote kussens en aangename kleuren nodigen uit om bij te komen na een lange werkdag. Een heerlijke bank om op neer te ploffen of een eettafel waar je je gasten kunt ontvangen. Er zijn verschillende tuinsets verkrijgbaar via woonwebsites met weersbestendige kussen, zodat je je meubels de hele zomer buiten kunnen blijven staan.

Met een terraskachel of vuurkorf maak je je buitenkamer ook aangenaam om ’s avonds lang van het buiten zijn te kunnen genieten.

Buiten eten

Een buitenkamer maak je helemaal compleet door er ook te kunnen eten. Misschien is er plaats voor een klein kastje, werkblad of bbq. En misschien zelfs een koelkast. Zo kun je je gasten en jezelf ook buiten trakteren op lekkere hapjes en drankjes. Natuurlijk kun je ook gaan voor een complete buitenkeuken welke van alle kookgemakken is voorzien.

Met een buitenkamer kun je alleen, samen of met een groep genieten van de tuin, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over het weer. Als het regent kun je heerlijk zitten onder het mooie afdak en toch nog lekker buiten zijn. Lekker woonhuis wenst je veel plezier met je eigen buitenkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *