Houten vloer voor je landelijke huis

Houten vloer

Heb je een mooi ingericht landelijk huis maar vind je tegels niet mooi dan kan je ook kiezen voor een houten vloer. Een houten vloer komt in allerlei soorten en maten maar welke houten vloer past er in je landelijk huis. Hierbij onze tips om je vloer een landelijke uitstraling te geven.

Vaak heeft een landelijk huis en interieur een rustige uitstraling. Sfeer is wel een van de kernwoorden die gebruikt dient te worden bij dit type huis. Een ander woord voor landelijk is ook wel rustiek. Bij een landelijk huis is het belangrijk om op te letten welke kleuren je gebruikt en materialen. Negen van de tien keren gebeurt dit door lichte kleuren en natuurlijke materialen. Hier kan een houten vloer op in spelen. Door een andere kleur vloer te kiezen in bijvoorbeeld een grijstint met een ruwe hout soort. Vloeren in grijs, beige en zand kleuren versterken het landelijk gevoel en geven meer warmte aan je landelijk huis.

Rauwe vloer

Hout is een product uit de natuur. Daardoor heeft hout meteen een sfeervolle uitstraling. Wat vaak in landelijke huizen terug te vinden is de houten klassieke vloer. Dit type vloer versterkt de landelijke uitstraling van je huis en straalt rust en gezelligheid uit. Wanneer je de vloer combineert met natuur tinten, witte en gebroken tinten komt deze vloer helemaal tot zijn recht. Een tip is om het hout terug te laten komen in je accessoires en meubels.

Grey vloer

Vaak wordt er in een landelijk huis gebruik gemaakt van grijstinten in verschillende waardes. Dit kan ook worden gedaan met je houten vloer. Er zijn momenteel genoeg houten vloeren in kleur te verkrijgen. Wat mooier in een landelijk huis staan is dat een paar planken verschillende kleuren hebben ten opzichte van de andere. Dit natuurlijk wel in dezelfde kleur familie. Maar door een paar versleten en verouderde planken te kiezen creeer je meer sfeer in huis. Let wel op maak je huis niet te grijs ander wordt het namelijk saai maar door een paar accessoires te kiezen die een andere warme kleur hebben komt het geheel wel goed en straalt het landelijkheid uit.

White wash vloer

White wash is niets anders dan een speciale afwerking op de vloer. Dit kan op verschillende soorten vloeren. Een houten vloer is dus geen vereiste maar het staat net wel landelijk op een houten vloer. De white wash afwerking is goed te combineren met meubels en accessoires. De gedachte achter een white wash afwerking is dat het er best wat versleten en ouder uit mag zien. Opnieuw verven is dus niet nodig. Het mooie aan een white wash huis is dat het er romantisch, sfeervol en landelijk uitziet.

Patronen

Niet alleen kleur is belangrijk maar ook de patronen op de vloer kunnen je vloer een landelijke uitstraling geven. Een legpatroon is dan ook een belangrijk punt bij het kiezen van een houten vloer. De visgraat vloer is een karaktervolle vloer die meteen wat extra’s geeft aan de ruimte door het donkere hout. Hierdoor heb je meteen een landelijke uitstraling. Verder is een hongaarse punt een landelijke vloer vooral als er met de afwerking wordt gespeeld. We bespraken al de white wash maar wanneer de vloer wordt geborsteld ontstaat er een verouderingseffect.

We hopen dat we je genoeg informatie hebben gegeven om een ideale landelijke vloer te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *