Woonkamernissen

Woonkamernissen

Nissen in de muren zijn in opmars! Woonkamernissen zie je dan ook meer en meer opduiken. Het geeft aan de kamer een luxueuze uitstraling. Bovendien heeft het heel wat voordelen. Wij lichten hier alvast een tip van de sluier op.

Het effect van nissen op de look van je kamer

Ook al neemt een nis in principe plaats in in je kamer, toch verhoogt het je ruimtegevoel. Dit komt eenvoudig omdat je in de nis kunt kijken, dit in tegenstelling tot een kast. Als je de nis volledig in dezelfde kleur uitvoert als je andere muren, dan is dit ruimtegevoel maximaal. Je ruimtegevoel wordt nog verhoogd omdat je geen kast op je vloer staan hebt. Een nis is volledig ingewerkt in je muur en behoudt de rechte lijn tussen vloer en muren. Als je in je nis verlichting aanbrengt, geeft dit ook ’s avonds aan je woonkamer een chique uitstraling.

Waar plaats je een nis?

Een nis kun je in principe overal plaatsen. Een heel eenvoudige vorm van nissen zijn een paar legplanken tussen bijvoorbeeld de schouw en de muren. Als je een rechte schouw hebt, geeft dit een strakke look. Heb je schuin oplopende schouw? Denk er dan toch aan om de schouw recht af te werken, zodat je toch strakke lijnen verkrijgt. Als je nieuw bouwt of verbouwt, kun je meteen op je plan een paar woonkamernissen voorzien. Wil je echter woonkamernissen in een bestaande woning? Dan is dit niet zo eenvoudig. Het is misschien zonde om een volledige muur naar binnen toe te brengen om er dan slechts een paar nissen in te verwerken. Plaats je nissen dan eerder bijvoorbeeld langs weerszijden van een deur of bijvoorbeeld tussen een verticale steunbalk die door je woonkamer loopt en de muur. Of misschien heb je een verloren hoekje of een deur die je toch niet gebruikt? Deze plekken zijn ideaal voor het maken van nissen!

Woonkamernissen
Nissen kun je bijvoorbeeld tegen de wand van de televisie plaatsen

Varianten van een nis

Een mooie variant van een nis is een open nis in een tussenmuur. Hiermee bedoelen we: je kijkt door de nis heen in de andere kamer binnen. Dit kan bijvoorbeeld tussen de keuken en de woonkamer, of tussen de woonkamer en je kantoorruimte. Dergelijke nis verhoogt de lichtinval, wat dan weer voor meer allure zorgt.

Zijn er nadelen aan nissen?

Je zou kunnen stellen dat er een paar minder goede kanten aan nissen zijn. Je hebt wat meer schoon te maken dan wanneer je er een gesloten kast zou plaatsen. En bovendien moeten je spullen in je nissen er altijd mooi bijliggen, anders krijg je een rommelig geheel. Echter, de uitstraling van de nis en het luxe gevoel maakt het helemaal goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *