Waterontharder kopen? Dit zijn de voordelen

leidingwater

Ik denk dat we het allemaal wel herkennen, die nare, doffe aanslag in de badkamer, het servies en het bestek dat steeds doffer wordt, die vervelende kringen op het aanrechtblad en die laag kalk onderin de waterkoker. Kalkaanslag wordt veroorzaakt door hard water. We spreken van hard water als het water veel kalk bevat. Het Nederlandse leidingwater bevat over het algemeen veel kalk, wij hebben dus hard water. Misschien ben je er op een bepaalde manier aan gewend geraakt, maar vind je het eigenlijk best vervelend. Het kost namelijk behoorlijk veel tijd en inspanning om die kalkaanslag te verwijderen. Daarnaast heeft die inspanning amper zin, aangezien de aanslag vaak binnen een week weer terug is. Om voorgoed een einde te maken aan deze nare aanslag, kun je een waterontharder laten installeren in jouw woning. Dan ben je voor altijd verlost van het zware schoonmaakwerk en de chemische schoonmaakmiddelen die nodig zijn om de kalk te verwijderen!

De werking van een waterontharder

waterontharderEen waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst. Al het harde leidingwater dat jouw woning binnenstroomt gaat via de watermeter direct door de waterontharder. In de waterontharder stroomt het water langs kwalitatief hoogwaardige hars. De kalkdeeltjes in het water hechten zich aan het hars en het kalkvrije water stroomt vervolgens verder jouw woning in, zodat over in jouw woning kalkvrij water door de leidingen stroomt.

De voordelen van onthard water

Onthard water heeft een heleboel voordelen. Als eerste heeft onthard water de eigenschap dat het kalkaanslag verwijdert. Leidingen, apparaten die water gebruiken, onthard water ontkalkt ze allemaal. Ten tweede gaan alle apparaten die water gebruiken langer mee als er onthard water doorheen stroomt. De kalkaanslag die het harde water veroorzaakt zorgt ervoor dat het apparaat harder moet werken om het gewenste resultaat te behalen. Hierdoor slijt het apparaat sneller en is het dus sneller aan vervanging toe. Met onthard water kan het apparaat gewoon op de gewenste capaciteit werken en gaat het langer mee. Dat brengt ons ook direct bij het volgende voordeel. Omdat apparaten door hard water harder moeten werken voor het gewenste resultaat, verbruiken ze meer stroom. Als er onthard water door deze apparaten stroomt verbruiken ze een aanzienlijk lagere hoeveelheid elektriciteit en zal de elektriciteitsrekening dus stukken lager zijn. Een waterontharder kopen bespaart je dus niet alleen veel moeite, maar ook geld! Een waterontharder is dus zeker de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *