Een groene beukenhaag voor in uw tuin

groene beukenhaag

Een groene beukenhaag is één van de meest verkochte haagplanten in Nederland. Het grote voordeel van deze beukenhaag is dat het een blad houdende haag is en zijn blad dus niet verliest in de wintermaanden. Op die manier blijft de erfscheiding in tact en duidelijk zichtbaar. Ook heb je minder snel last van omstanders die even snel door de haag heen schieten om sneller op de gewenste plek te komen. Het groene blad verandert in de wintermaanden wel van kleur. Met mooie warme oranje bruine herfstkleuren geeft dit een prachtig gezicht. Het verdorren van de bladen heeft echter geen nadelig gevolg voor de dichtheid van de heg. Ook in de winter is de heg mooi vol en dicht door het bladerdek. In het voorjaar vallen de bruingekleurde bladeren af en komen er weer mooie groene blaadjes voor in de plaats.

De beukenhaag als erfscheiding

beukenhaagDe beukenhaag is erg populair wanneer het om erfafscheidingen gaat. Door het planten van een beukenhaag behoud je de natuurlijke uitstraling van de tuin. Daarnaast is het een sterke haagplant die wel 300 jaar oud kan worden. De haagplant groeit snel en hierdoor zijn ook zijn wortels sneller groot en dat maakt ze snel sterk. In Nederland groeit hij het best op gronden van zand, mergel en leem. Voor zeekleigebieden is deze plant wat minder geschikt. Het planten van een beukenhaag kent zijn beste periode in de maanden november tot en met april. De groene beukenhaag is dan in rust en heeft een bruin, verdord blad. Er wordt dan geen energie gestoken in de aanmaak van nieuw blad en kan de plant zijn energie steken in de groei en ontwikkeling van de wortels. Het is dan ook verstandig de beukenhaag aan te planten voordat de nieuwe plantjes gevormd zijn. Zorg er bij het planten wel voor dat de grond niet bevroren is, maar goed vochtig voor een optimaal resultaat.

Een groene beukenhaag kopen

Wil je jouw tuin ook verfraaien met een groene beukenhaag? Een groene beukenhaag kopen word je wel heel gemakkelijk gemaakt. Vanuit de luie stoel kun je online je beukenhaag bestellen. De webshop is 24 uur per dag geopend en 7 dagen per week. Op die manier koop je jouw planten voordelig op het moment dat jou het beste past. De planten zijn van dezelfde goede kwaliteit als in het tuincentrum en ben je niet tevreden, is het ook mogelijk ze te retourneren. Door ze thuis te laten bezorgen, kun je direct aan de slag met de planten. Let er wel op dat je ze niet te lang laat staan. Het is wel verstandig om ze binnen enkele dagen in de grond te zetten. Na het planten geniet je direct van een mooie heg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *