Warmte terugwin installatie

 

Het is april, het voorjaar en dus ook het mooie weer breekt aan. Een geschikt moment om je te gaan verdiepen in duurzame maatregelen. Een verlaging van de energierekening is voor iedereen interessant. De laatste weken is er al sprake van warme dagen, de zonneboiler bijvoorbeeld gaat hiermee al boven de 70 graden. Genoeg warmte voor wasmachine, vaatwasser, bad en douche.

Warmte terugwin installatie, bespaar op je energiekosten

Ik heb mij verdiept in een warmte-terug-win-installatie, met de aanschaf hiervan, kan je namelijk veel geld besparen op je energierekening. Voor terugwinning van warmte zijn veel verschillende systemen beschikbaar. Variƫrend van losse systemen voor terugwinning uit douchewater of terugwinning van warmte uit de lucht die de mechanische afzuiging afvoert, tot systemen die in staat zijn de warmte uit meerdere bronnen op te slaan in een centraal boilervat. Deze warmte is bruikbaar voor verwarming van tapwater of huis. Het is zelfs mogelijk het boilervat centraal in de warmwatervoorziening van het huis te zetten, waarbij de cv-ketel als ondersteuning dient om het boilervat gedeeltelijk of geheel op temperatuur te brengen. De radiatoren worden vervolgens gevoed door water dat verwarmd is door een warmtewisselaar in het boilervat. En een bijkomend voordeel is dat de cv-ketel efficiƫnter gaat branden en zelfs minder snel slijt.

Goede ventilatie in je woning

Daarbij zorgt een warmte-terug-win-installatie ook voor een goede ventilatie van de woning. Dit is noodzakelijk om vocht-, schimmel- en gezondheidsproblemen te voorkomen. Vroeger was de ventilatie uitstekend door kieren en niet voldoende sluitende ramen, tegenwoordig is het zoeken naar natuurlijke ventilatie en ervoor zorgen dat de vochtbalans in orde is. Daarnaast wil je ook graag een aangename temperatuur in je woning, zodat er prettig gewoond en gewerkt kan worden.

Kortom een warmte-terug-win-installatie kan ervoor zorgen dat je altijd een frisse woning hebt, het aangenaam warm is in je woning, er warmte wordt teruggewonnen en je huis goed geventileerd wordt. En daarnaast, niet onbelangrijk, een flinke besparing op je energierekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *