3 populaire tuinplanten waar je geen spijt van krijgt!

Een mooie tuin vinden we allemaal belangrijk. Naast een degelijk tuinontwerp met de juiste bestrating en verlichting bepaald de beplanting voor het grootste deel de sfeer in de tuin. Iedere plant vertegenwoordig door zijn groei- of bloeiwijze een bepaalde sierwaarde. Voordat je overgaat tot tuinplanten kopen is het belangrijk dat je je eerst een beetje verdiept in de wensen en verzorgingbehoefte van de plant. Dit voorkomt later eventuele ongemakken. Om vast een aantal suggesties te geven volgen hieronder enkele populaire tuinplanten die het in vrijwel iedere tuin goed doen en waar je lang plezier van zult hebben:

  1. De Armeria maritima ‘Splendens’, ook wel Engels gras genoemd is een groenblijvende en laagblijvende vaste plant van zo’n 20 cm hoog. Het plantje groeit polvormend en later meer zodevormend. Het blad heeft een frisgroene kleur en lijkt, zoals de Nederlandse naam al doet vermoeden op (straat)gras. In de lente, begin van de zomer bloeit de Armeria maritima ‘Splendens’ met kleine, roze bloempjes die aan een steeltje sierlijk boven de polletjes uitsteken. Gaat je voorkeur meer uit naar een wit-bloeiende variant? Ga dan voor de Armeria maritima ‘Alba’. De Armeria kan op diverse manieren worden toegepast, namelijk als groepsbeplanting in een border maar ook in een plantenbak of in kleine potjes op tafel.
  2. De Buxus sempervirens, wie kent hem niet? Deze klassieke tuinplant heeft de laatste jaren wat onder druk gestaan door een schimmel in de plant, maar blijft desondanks een echte topper voor in de tuin. Als het uitgangsmateriaal van de plant goed is en met enige regelmaat wordt gecontroleerd, kun je nog steeds jaren genieten van deze plant. De plant is zowel te gebruiken als haag, maar ook als vormsnoei in zowel de volle grond als in pot. Deze groenblijvende heester heeft kleine, ovaalgroene blaadjes en is dicht vertakt. Bemest de plant 2x per jaar om te zorgen de bladeren zijn mooie, frisgroene kleur behouden.
  3. De Festuca glauca (‘Elijah Blue’), beter bekend als het Blauw schapengras is een prachtige siergras die jaarrond zijn blad behoud en door zijn groeiwijze en bladkleur een grote sierwaarde vertegenwoordigd in de tuin. Hoe meer zon, hoe feller de bladkleuren zullen zijn. Deze siergras wordt niet veel hoger dan 30-40 cm en kan zowel in pot, plantenbak als in een border worden gebruikt. Onderhoud heeft de plant nauwelijks nodig: een keer per jaar licht bemesten (in het voorjaar) en bruine sprietjes uit de plant kammen.

Meer tips over de verzorging van deze planten vind je op de website van Plant & Grow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *