5 tips voor een schoon huis in weinig tijd

Het schoonmaken van een huis kan veel tijd in beslag nemen. Vaak is het schoonmaken van een huis een taak waar veel mensen tegenop kijken. Hieronder vind je 5 tips om dit zo snel en goed mogelijk af te ronden.

1: Bepaal hoeveel tijd je hebt

Voordat je gaat beginnen met schoonmaken is het belangrijk dat je eerst bepaald hoeveel tijd je nog hebt, zo kan je inplannen hoeveel tijd je per klus hebt. Op deze manier zorg je ervoor dat je alles op tijd af hebt en niet met ongedane klusjes blijf zitten. Als je te weinig tijd hebt om alles in je eentje schoon te maken kan je ook een werkster inhuren dan kan je samen het huis schoon maken, wat een hoop tijd en werk bespaard.

2: Muziek aan

Met een muziekje op kun je vaak sneller werken, doe de radio aan of een vlotte afspeellijst en je zult zien dat het schoonmaken een stuk minder vervelend wordt. Daarnaast helpt de muziek je om het schoonmaken wat gezelliger en leuker te maken

3: Rond één huishoudelijke klus per keer af

Je kan het beste elke huishoudelijke klus in één keer afmaken. Zo kan je bijvoorbeeld het beste het hele huis in één keer stofzuigen, zo hoef je niet in elke kamer helemaal vanaf opnieuw te beginnen. Daarna kan je alle kamers in één keer dweilen en afstoffen. Op deze manier bespaar je heel veel tijd omdat je achterelkaar kan doorwerken, veel efficiënter dus.

4: Doe het vervelende werk eerst

Begin direct met de vervelende klusjes, op deze manier blijven alleen nog de leukere klusjes over. Zo wordt het steeds minder vervelend om schoon te maken en heb je de vervelende klusjes achter de rug.

werkster

5: Begin bovenaan

Als je gaat schoonmaken moet je altijd van boven naar beneden werken, om deze manier hoef je geen dubbel werk te verrichten. Zo kan je bijvoorbeeld beginnen met het afstoffen van de kasten en daarna stofzuigen en dweilen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *