Waarom overstappen van woonverzekeraar?

Overstappen woonverzekeraar

Niemand wilt te veel betalen voor een verzekering. We hebben er tenslotte wel meer dan één. Toch zijn Nederlanders over het algemeen trouw aan hun woonverzekeraars. Onderzoek wees uit dat 60% van alle verzekerden nog nooit zijn overgestapt. Vooral de oudere leeftijdsgroep is trouw aan hun woonverzekeraar. Jongeren daarentegen vergelijken wel en maken de keuze om over te stappen. Maar waarom kiezen voor overstappen van woonverzekeraar? Wij leggen het uit in dit blog.

Het kan veel geld besparen

Een van de voornaamste redenen waarom mensen besluiten te wisselen van woonverzekering heeft te maken met de hoge premies. Veel verzekeraars vinden namelijk dat de premies van een opstalverzekering en inboedelverzekering omhoog moeten en daarmee dus ook woonverzekering premies laten stijgen. Zij merken op dat er steeds vaker schades ontstaan door extreem weer. Wanneer je diverse woonverzekeraars met elkaar vergelijkt dan kan je al snel verschillen zien. Een andere woonverzekeraar kan een zelfde soort verzekering misschien wel stukken goedkoper aanbieden. Met overstappen kan je al gauw besparen.

Meer kwaliteit en inhoud

Als je van plan bent om over te gaan stappen dan moet je bij het vergelijken rekening houden met een aantal factoren. Zo zegt een lage premie niet alles. Kijk ook goed naar wat precies inhoudelijk aangeboden wordt door een verzekeraar, de kwaliteit. Een torenhoge premie wil echter ook niet zeggen dat je wel op de juiste manier verzekerd bent. Lees daarom altijd aandachtig de voorwaarden door of laat je adviseren door professionals.

Overstappen van woonverzekeraar

Wanneer kan je een woonverzekering beëindigen?

Een huidige woonverzekering kan je op verschillende momenten beëindigen. Afhankelijk van het soort contract dat je hebt afgesloten kan je een woonverzekering stopzetten nadat de vervaldatum van het contract is verlopen. Na 1 maart 2010 een woonverzekering afgesloten? Dan kan deze ook per maand stopgezet worden. Een woonverzekering kan bovendien beëindigd worden wanneer je huis verkocht is. De beëindiging gaat dan in op de exacte dag van de verkoop. Daarnaast mag een woonverzekering beëindigd worden als je gaat samenwonen. Als beide een woonverzekering hebben dan kan er eentje stopgezet worden. Dit is de kortst lopende verzekering. Wat veel mensen niet weten is dat een woonverzekering ook stopgezet kan worden als er premieverhogingen of wijzigingen in de voorwaarden veranderen die in jouw nadeel zijn. Hierbij moeten deze doorvoeringen wel voor iedereen gelden.

Vergelijk, vergelijk, vergelijk

Om een beter beeld krijgen bij de diverse verzekeraars en wat deze van elkaar onderscheiden, is het raadzaam om goed te vergelijken. Loop alle belangrijke punten voor jou na en vergelijk verschillende woonverzekeringen. Kan je je beter en/of goedkoper verzekeren ergens anders? Durf het risico te nemen en stap over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *