Interieur tips voor je studentenkamer

Als student heb je het vaak niet erg breed. Je probeert bij te verdienen met een bijbaan naast je studie, maar krijgt ook elke maand weer een rekening van je opleiding op de mat. Het is daarom niet gek dat je interieur bestaat uit tweedehands spullen die je hebt gekregen van familie en vrienden. Je kamer kan er hierdoor uitzien als een bij elkaar geraapt zooitje. Toch zijn er tips die je kamer kunnen opfleuren en ervoor zorgen dat je studiegenoten jaloers zullen zijn op jouw stijlvolle plekje! 

  1. Kleuren

Wanneer je voor het eerst op kamers gaat, zal je niet al te kieskeurig zijn over de spullen die je neerzet. Het bed uit je ouderlijk huis, de oude kledingkast van je nicht en dat lelijke groene kastje van je oma. Je kamer kan er rommelig uit zien als je interieur niet met elkaar matcht. Gelukkig betekent dit niet dat je honderden euro’s uit moet geven aan nieuwe spullen. 

Kies een kleurenpallet uit die je mooi vindt en zorg dat al je spullen in dit pallet passen. Gooi oma’s kastje dus niet weg, maar schuur en verf deze in de kleur die je wilt. Wanneer je al je kasten in dezelfde kleur verft zal dit rust uitstralen in je kamer.

op kamers gaan

  1. Kussens 

Naast het matchen van je meubels is het ook van belang dat je accessoires matchen met je interieur. Koop goedkope sierkussens bij de Action en versier hier je bed mee. Dit zal een knusse uitstraling geven, waardoor je een huiselijk gevoel krijgt. Het is belangrijk dat je hier ook weer gebruik maakt van het gekozen kleurenpallet. Heb je gekozen voor een natuurlijk kleurenpallet, gebruik dan geen felgroene of rode kussens op je bed. 

  1. Planten

Nog een budgettip om je kamer een knusse en chique uitstraling te geven zijn planten. Koop een paar mooie kamerplanten die makkelijk te verzorgen zijn en plaats deze in je kamer. Zet bijvoorbeeld een grote kamerplant in de hoek en een paar kleine planten op je kast. Hierdoor krijgt je kamer een natuurlijke uitstraling die jou verzorgd en georganiseerd laat overkomen. Side tip: verzorg je planten! Wanneer er drie dode plantjes in je kamer staan geeft dit juist het omgekeerde effect. 

  1. Ruim op!

Misschien wel de belangrijkste tip voor je studentenkamer: ruim op! Je kunt nog zo je best doen op je interieur, maar wanneer je kamer een rotzooi is zal dit niet tot zijn recht komen. Opruimen is natuurlijk niet het leukste klusje wat er bestaat, maar wanneer het eenmaal netjes is zul je zien dat het ook makkelijker is om het daadwerkelijk netjes te houden. Maak ’s ochtends je bed op en leg je kussens weer op hun plek. Hierdoor is het extra leuk om ’s avonds weer in bed te kruipen. Gooi je vuile was niet op de grond, maar doe dit in de wasmand. Door je kamer schoon en netjes te houden zal deze er ook ruimer uit zien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *