Waarom je vandaag nog zonnepanelen aan moet schaffen!

zonnepaneel

Zonnepanelen zijn de trend van de afgelopen jaren, als het gaat om duurzaamheid. Steeds meer consumenten willen iets terug doen voor het milieu en hun huis verduur. Daarom is er een flinke stijging te zien in de verkoop van energiebesparende middelen. Zo zijn er bijna geen straten meer te vinden waar geen elektrische auto aan een laadpaal staat of daken die niet zijn voorzien van zonnepanelen. Maar je vraagt je natuurlijk af: Wat zijn nou echt de voordelen van zonnepanelen? En wat heeft de afm-ir techniek er mee te maken? We leggen je uit in dit blog en vooral waarom je vandaag nog die offerte moet opvragen.

De voordelen van zonnepanelen

1. Je belast het milieu minder

Door zonnepanelen op je dak te plaatsen verbeter je de uitstoot van CO2. Doordat je op een natuurlijke manier energie opwekt, ben je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Bij het plaatsen van enkele zonnepanelen is het zelfs mogelijk om volledig afhankelijk te zijn van zonnepanelen waardoor je zelfvoorzienend bent op dit gebied.

2. Je heb er financiƫle voordelen van

Naast dat het goed is voor het milieu is het natuurlijk ook altijd leuk als het ook positief is voor je portemonnee. Doordat je zelf zonnepanelen hebt, kun je gedag zeggen tegen die vervelende energierekeningen. Het investeringsbedrag heb je vaak binnen 10 jaar terugverdiend. Daarnaast kun je opgewekte stroom die je niet gebruik terug verkopen aan energiemaatschappijen. Daarnaast krijgt het huis door het plaatsen van zonnepanelen een stijging in de waarde.

zonnepanelen huis
De voordelen van een zonnepaneel

3. Het energielabel van je huis veranderd

Sinds 1 januari 2015 ben je verplicht om het energielabel van je huis te laten zien aan een koper of huurder. Het is daarom slim om een zo hoog mogelijk energielabel te krijgen met je woning. Dit, omdat woningen met een gunstig energielabel sneller wisselen van eigenaar en meer opleveren. De oppervlakte van je huis telt echter wel mee in de redenering voor het label wat het huis krijgt. Zo zorgt het plaatsen van een zonnepaal op een groot huis niet voor een hoge stijging van het label. Waar letten ze dan op bij het geven van en energielabel?

  • Het type woning (vrijstaande woning, twee-onder-een-kapwoning, hoekwoning, tussenwoning, appartement/boven- of benedenwoning).
  • Het jaar waarin de woning is gebouwd.
  • De woonoppervlakte van het huis.
  • Isolatie van de woning.
  • Ramen van dubbel glas of dat enkele ramen zijn vervangen door dubbel glas.
  • Het verwarmingssysteem.
  • Het ventilatiesysteem.
  • Het aantal zonnepanelen en andere energiebesparende middelen zoals een warmtepomp

Afm-ir techniek voor de juiste panelen

Er zijn natuurlijk enkele dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van zonnepanelen. Als eerste moet je bepalen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel panelen je nodig hebt afhankelijk hoeveel je wil opwekken en welk type panelen je wil hebben. Hier kun je kiezen voor zwarte of blauwe en poly of mono zonnepanelen. Zwarte panelen wordt vaak gekozen vanwege hun uiterlijk en zijn meestal gemaakt van monokristallijne panelen. Je kunt verschillen tussen de panelen niet alleen op basis van het oppervlakte beoordelen. Je kunt het vaak niet met het blootte oog waarnemen. Je heb dan ook een microscoop nodig om op nanoniveau de verschillen te zien. Met de Afm-Ir techniek kunnen experts tot op de nanometer de chemische samenstelling van zonnepanelen vaste stellen. Tot op de nanometer, ofwel op de 0,00001 millimeter. Je kunt je dan ook voorstellen dat zonnepanelen die goed zijn gecontroleerd met deze techniek een investering zijn voor decennia vol duurzaam plezier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *