Het bestellen van gietijzeren radiatoren

gietijzeren radiatoren

Mensen zijn vandaag de dag steeds meer bezig met het interieur van hun woning. Dat is ook niet zo gek als u bedenkt dat we ons al jaren geen zorgen meer hoeven te maken over de eerste levensbehoeftes. Het gevolg is dat we hobby’s en interesses gaan zoeken in de wijde wereld. Denk bijvoorbeeld maar aan de opkomst van vintage kleding in de wereld. Tegenwoordig zijn zelfs de grootste en duurste merken bezig met kleding die eruitziet alsof het vintage is. Ook gietijzeren radiatoren zijn weer helemaal in. Deze worden eigenlijk niet meer geproduceerd, waardoor dit tot een niche markt heeft geleid. Steeds meer mensen krijgen interesse in de nostalgische gietijzeren radiatoren. Dit is ook niet zo gek als u ziet wat voor prachtige modellen er op de markt te vinden zijn. De meeste mensen hebben tegenwoordig al een gietijzeren radiator in het huis gebouwd, of ze hebben een appartement met een moderne installatie, waardoor de nostalgische radiatoren overbodig zijn geworden.

De designer gietijzeren radiatoren

Wanneer u op zoek bent naar een design radiator, is het handig om nog even verder te lezen. Wat interessant is aan de gietijzeren radiatoren, is dat ze opgesplitst worden in twee groepen. U heeft namelijk de Art Nouveau gietijzeren radiator, waarbij ze tijdens de productie veel aandacht aan details en versieringen hebben besteed.. Deze modellen staan bekend om hun fleurige uiterlijk door middel van bloemen en motieven. Het andere model staat bekend als de Art Deco radiator. Deze gietijzeren radiatoren staan juist weer bekend om de simplisme en strakke oplevering. Wanneer u bijvoorbeeld voor een strakke “industriële” look wilt gaan, zul u voor een Art Deco radiator moeten kiezen. Zo kunt u de strakke uitstraling van uw woning behouden. Wilt u echter een veel kleurrijker en diverser huis, dan is het verstandig om toch voor de Art Nouveau gietijzeren radiatoren te gaan. Deze oude gietijzeren radiatoren hebben vaak zwarte metalen buizen die een uniek en speciaal uiterlijk bieden. Wie wilt er nou niet een antieke uitstraling in de woonkamer?

verwarming
Een gietijzeren radiator aanschaffen

De efficiëntie van de verwarming

Nu zal u zich ongetwijfeld hebben afgevraagd hoe het zit met de zuinigheid van dergelijke gietijzeren radiatoren. Dan staat u voor een plezante verrassing, want ondanks alle ontwikkelingen valt het vies tegen hoeveel zuiniger de nieuwere, en duurdere, varianten van verwarming zijn. Het duurt dan wel iets langer voordat een gietijzeren radiator opgewarmd is, maar deze radiator geeft ook veel meer warmte af. De warmte die deze radiatoren uitstralen, wordt als consequent en zacht beschreven. De radiatoren verwarmen door middel van een stralingswarmte, deze valt te vergelijken met de hitte van de zon op uw lichaam. De warmte van een radiator is ook intenser, waardoor het beter werkt bij koudere temperaturen dan de alternatieve verwarmingssoorten. Wanneer u er dan echt aan toe bent, in de winter, dan doet die het dus extra goed. De radiatoren maken ook geen geluiden die als irritant ervaren kunnen worden. Het kan voor veel mensen dus aantrekkelijk zijn om een radiator van gietijzer te bestellen.

 

Voor stijlvolle gietijzeren radiatoren kijk je bij Ryan’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *