PVC vloeren, geschikt voor elke ruimte

voordelen PVCvloer

Ben jij op zoek naar een goede manier om je vloeren opnieuw te bedekken? Of heb je wellicht een kale huurwoning die nog een vloer nodig heeft? Dan kan het een heel gedoe zijn om een geschikte vloer te vinden. Vloeren kunnen heel druk zijn en niet per se duurzaam. Daardoor kan het zijn dat een hele dure vloer uiteindelijk na enkele jaren alweer vervangen dient te worden. Het is dan ook zonde om direct heel veel geld aan bijvoorbeeld een hardhouten vloer te besteden als daar ook goedkope, duurzame oplossingen  voor zijn. In dit artikel gaan we dan ook in op de functie en voordelen van de PVC vloeren. PVC vloeren zijn enorm populair bij veel gezinnen en jonge stellen, omdat ze voordelig, gemakkelijk aan te leggen en bijzonder duurzaam zijn.

PVC of houten vloer?

Vaak kiezen mensen voor een hardhouten vloer die voorzien is van een mooi laklaag ter bescherming. Het nadeel hiervan is echter dat je gemakkelijk beschadigingen aan deze vloer toebrengt en daarnaast is de vloer gevoelig voor UV en vocht. Doordat hardhout een natuurlijk materiaal is, werkt het ook nog lange tijd door. Hierdoor kan je bollingen krijgen, krakende hoeken of lichte vlekken. Kortom, je kunt heel veel gedoe hebben. Wat veel mensen zich niet altijd realiseren is dat je tegenwoordig prachtige PVC vloeren hebt die precies op een hardhouten vloer lijken. Daardoor kun je dan ook gebruik maken van een PVC vloer zonder dat mensen direct zien dat het een PVC vloer is. Naast Het feit dat een dergelijke vloer veel goedkoper is dan een andere, houten, vloer , is het ook gemakkelijker aan te brengen en te vernieuwen wanneer nodig.

PVC vloeren
Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren duurzamer

Het grote voordeel van goede PVC vloeren is dat ze vele malen duurzamer zijn dan een normale houten vloer. Hoe dit komt? PVC is een zeer stevig materiaal dat niet zomaar breekt, scheurt, verweert of vergeelt. Ook kunnen PVC vloeren heel goed tegen vocht, waardoor ze uiterst geschikt zijn voor jonge gezinnen met kinderen. Doordat een vloer van PVC veel beter tegen de externe elementen kan, gaat hij langer mee en kost het je in verhouding dus ook veel minder dan een andere vloer. Het grote voordeel van PVC vloeren is dat je ook gemakkelijk onderdelen van de vloer kunt vervangen. Stel je voor dat een gedeelte wel stuk gaat, dan hoef je niet de hele vloer te vervangen. Je kunt gemakkelijk dat stukje laten vervangen of zelf vervangen.

Realistische PVC vloeren

Een goede PVC vloer lijkt heel veel op een houten vloer en kan dan ook gemakkelijk naar eigen smaak worden aangeschaft. Hij is verkrijgbaar in verscheidene kleuren en soorten hout. Zo lijkt het of je een echte houten vloer hebt liggen, terwijl eigenlijk een veel duurzamere vloer in je huis ligt. Op die manier zorg je ervoor dat je huis de uitstraling heeft van een houten vloer, zonder dat er een dergelijke product ligt. Dat maakt een PVC vloer goedkoop, mooi en duurzaam!

Voor PVC vloeren in alle soorten en maten, kijk je op Vloer&Raamdecor.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *