Voordelen van paneeldeuren

voordelen paneeldeuren

Paneeldeuren geven karakter aan je woning. Ze zijn klassiek qua uitstraling en geven een portie karakter aan jouw woning. De paneeldeur is bekend om zijn verschillende vlakken. Deze deuren zag je vooral veel in de jaren 30. Maar tegenwoordig zijn deze deuren nog steeds razend populair. De deur beschikt over een mooie vlakverdeling en diepte werking. De paneeldeur bestaat uit horizontale en verticale vlakverdeling qua lijnen. Tevens zorgt de horizontale balk voor extra stevigheid. Ook zijn paneeldeuren met glas of glas in lood verkrijgbaar voor een extra sterke vintage look in jouw interieur. De paneeldeur zorgt tevens voor een stukje luxe in de woning. In tegenstelling tot een moderne deur is een paneeldeur fraaier. Een moderne deur is strak egaal zonder poespas. De klassieke paneeldeur is eleganter.

Keuze uit twee soorten paneeldeuren en persoonlijke afwerking

De keuze uit paneeldeuren bestaat uit een stompe deur of opdekdeur. Doordat een stompe deur helemaal in het kozijn valt zie je een kleine naad tussen deur en kozijn. Opdek deuren overlappen hierin waardoor er geen kans is op tocht. Deuren kunnen zelf worden gepersonaliseerd in een kleur naar wens. In dit geval worden ze in een grondlaag geleverd. Zo is de deur klaar om zelf gelakt en geschilderd te worden. Bij een opdekdeur is het wel belangrijk om de draairichting te bepalen. Dit hoeft niet bij een stompe deur.

paneeldeur
Wat zijn de voordelen van paneeldeuren?

Draairichting bepalen

Indien er veel ruimte is zal het niet zo lastig zijn om de juiste draairichting te kiezen. De draairichting wordt door de scharnieren bepaald. Dit houdt in dat je kiest of je de deur naar binnen toe open doet door te duwen of dat deze naar buiten toevalt door te trekken. Bij weinig ruimte is het handig een draairichting te kiezen die twee kanten op kan door middel van een stompe deur waarbij de draairichting niet uitmaakt door de schanieren die twee kanten op kunnen bewegen.

Opgebouwd uit handige onderdelen

Een paneeldeur is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Ook in verschillende stijlen van klassiek tot klassiek-modern. En van hout tot MDF materiaal. De dorpels zijn gevestigd aan de boven en onderzijde van de deur. De paneeldeuren zijn verkrijgbaar in verschillende profielen. Deze keuze is onderdeel van een stukje personalisatie wat het beste past bij het interieur. De bossing is de schakel tussen profiel en kussen dat in het middelste deel van het paneel ligt. Het paneel is de gehele combinatie van regels, profielen, bossings en kussens. Al deze elementen zorgen ervoor dat de deur effectief gemonteerd kan worden en goed in het kozijn valt. Tevens zijn de deuren makkelijk te monteren met de juiste scharnieren.

Kortom, een paneeldeur is zeer geschikt voor zowel een klassiek als industrieel interieur omdat deze beschikt over een vintage look. Ze kunnen een mooie toevoeging zijn in jouw woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *