De juiste fotolijst voor je foto kiezen

fotolijsten

Je interieur is warm en vriendelijk, maar mist iets. Je komt er maar niet achter wat, totdat je een foto maakt en ineens weet wat het mist: iets persoonlijks! Een uniek beeld van jouw gezin, je mooiste vakantie of je lieve huisdier. Dit persoonlijke beeld brengt nog meer warmte en sfeer aan je interieur en je saaie muur wordt direct aangepakt. Nu je de foto hebt gevonden, is het uiteraard van belang dat je de mooiste fotolijst hiervoor kiest. Niet alleen de foto zegt immers 1000 woorden, ook de lijst eromheen is van groot belang.

Verschillende formaten

Fotolijsten zijn te koop in verschillende afmetingen. Je kunt kleine lijstjes kopen en zo meerdere tegelijk aan de muur bevestigen, maar je kunt ook een grote posterlijst aanschaffen en je foto uitvergroten tot posterformaat. Dit wordt dan een echte eyecatcher. Daarnaast kun je fotolijsten aanschaffen in rechthoekige modellen, maar zijn er ook vierkante lijsten en zelfs ovale of ronde modellen te koop. Wanneer je een ander model lijst aan de muur wilt, is het uiteraard wel belangrijk dat je foto zich daarvoor leent. Sommige foto’s zijn namelijk niet geschikt om vierkant, ovaal of rond uit te snijden. Bekijk dit eerst voordat je de lijst gaat kopen, anders is het zonde van de foto en de lijst.

fotolijst kiezen
Hoe kies ik de juiste fotolijst voor mijn foto?

Welke stijl fotolijst

Niet alleen zijn fotolijsten in verschillende formaten en modellen te koop, ook de stijl varieert enorm. Ga je voor een klassiek model of kies je juist een moderne lijst? De klassieke lijsten zijn vaak erg sfeervol en brengen net even wat extra’s. Hou je meer van strak en modern, dan zijn er gelukkig ook zeer geschikte lijstjes te koop die passen in jouw interieur. En weet je nog niet zo goed hoe je jouw interieurstijl moet invullen? Dan zijn er ook basic modellen verkrijgbaar. Het voordeel van deze modellen is dat ze in elke stijl gebruikt kunnen worden. Daarnaast trekt de foto alle aandacht en wordt je niet afgeleid door de omlijsting.

Meerdere lijsten of één collagelijst

Heb je meerdere foto’s die je aan de muur wilt bevestigen en waar je een leuke fotolijst voor zoekt? Dan kun je uiteraard gaan voor meerdere fotolijsten van dezelfde soort. Misschien kun je variëren in formaten of kleuren. Het is ook een idee om juist verschillende stijlen lijsten te kopen en deze samen aan de muur te bevestigen, zodat het juist weer één geheel vormt. Vind je het moeilijk een keuze te maken, dan kun je ook een foto collage lijst aanschaffen. Deze zijn te koop in verschillende variaties en je kunt er dus altijd terecht voor een geschikte lijst die past bij jouw interieur en stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *