Vijf tips om leiding lekkage tegen te gaan

water lekkage

Een lekkende waterleiding kan veel schade veroorzaken. Het maakt in dat geval niet uit of het lek groot of klein is. Bij een leiding lekkage is het altijd zaak om direct actie te ondernemen. In dat geval kun je de schadelijk namelijk nog beperken. Om het lek te dichten, schakel je een loodgieter in. Heb jij regelmatig te maken met een leiding lekkage? Dan ben je mogelijk benieuwd wat je kunt doen om dit te voorkomen. Wij (bron: hoofddorploodgieters.nl) geven je hieronder een vijftal tips.

1. Controleer leidingwerk regelmatig

De meeste mensen besteden niet of nauwelijks aandacht aan hun leidingwerk. Doordat de leidingen van koper zijn, wordt vaak gedacht dat er niet zo snel een lekkage ontstaat. Een leiding lekkage zit echter in een klein hoekje. Het is dan ook te adviseren om de staat van jouw leidingen regelmatig te inspecteren.

2. Toevoer buitenkraan afsluiten in winter

Heb jij een buitenkraan? Sluit de toevoer naar deze kraan in de wintermaanden dan af. Laat ook het resterende water uit de leiding lopen. Doe je dit niet? Dan kan het water in de leiding gaan bevriezen. Wanneer water bevriest, zet het uit. Dit kan ervoor zorgen dat jouw waterleiding knapt.

3. Pas op met werkzaamheden

Moet je in de muur boren? Doe dit dan altijd uitermate voorzichtig. De kans is namelijk aanwezig dat er een waterleiding door de muur loopt. Heb jij een overzicht met het leidingwerk in je woning? Werp hier dan altijd een blik op voor je begint met boren.

4. Vervang leidingen tijdig

Niet alleen waterleidingen kunnen gaan lekken. Ook een gasleiding kan een lekkage veroorzaken. Wanneer deze leiding lekt, ruik je dit meestal wel. Een leiding lekkage is vrij makkelijk te voorkomen door leidingwerk tijdig te vervangen.

5. Loodgieter inschakelen

Heb jij geen idee hoe je een leiding lekkage kunt voorkomen? Laat een loodgieter zo nu en dan eens een inspectie uitvoeren. Zodra hij iets ziet, kan hij direct actie ondernemen. Op deze manier ben je een leiding lekkage mogelijk een stap voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *