Verlichting voor de kinderkamer

Verlichting voor de Kinderkamer is ontzettend belangrijk. En toch is het een onderdeel van de kinderkamer dat nog wel eens regelmatig vergeten wordt of op het allerlaatste moment nog toegevoegd moet worden en dat is echt zonde!

Sfeerbepaler

Vaak zijn lampen namelijk niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van de kinderkamer. Je wordt overspoeld door gave kinderkamer accessoires en daar worden vervolgens de kleuren, stijl en verdere aankleding op afgestemd. Wanneer het kamertje dan zo goed als af is, volgt vaak pas de vraag welke kinderkamer verlichting er moet komen. Terwijl het juist voor de kinderkamer heel belangrijk is dat jij en je kind  ’s avonds alles goed kunnen zien. Verlichting is functioneel, maar voegt ook sfeer toe en bepaalt daarmee in grote mate of het fijn vertoeven is op het kamertje.

Kinderkamer
Een kinderkamer kan op diverse manieren worden aangekleed.

Hanglampen en plafondlampen

Het kan zijn dat wanneer je gaat kijken naar lampen je door de bomen het bos niet meer ziet. Toch zijn de verschillende soorten verlichting makkelijk te herkennen. Zo heb je de hanglampen en plafondlampen, wandlampen en nachtlampjes. Hanglampen en plafondlampen vallen eigenlijk onder dezelfde categorie. Ze zijn de echte eyecathers in het kamertje en geven het meeste licht. Bij een hoog plafond ga je voor een mooie hanglamp, als je plafonds wat lager zijn, kan een plafondlamp (ook wel plafonniere genoemd) uitkomst bieden. Omdat de plafond -en hanglampen zo nadrukkelijk aanwezig zijn in het kamertje, is het slim om allereerst een mooie lamp uit te zoeken en op basis daarvan de stijl, sfeer en kleur van de kamer te bepalen en niet andersom. Het aanbod lampen lijkt beperkt, maar wanneer je de juiste winkel of webshop te pakken hebt, zal je merken dat de keuze juist reuze is!

Wandlampen en nachtlampen

Wanneer je een mooie plafondlamp of hanglamp hebt gevonden, is het belangrijk om ook te kijken naar een wandlampje en nachtlampje. Leuk is het dan natuurlijk om op zoek te gaan naar iets dat er goed bij past. Zowel een wandlampje als nachtlampje mogen niet ontbreken op de kinderkamer. Ook zij vervullen zowel een functionele als sfeermakers functie. Soms is net iets minder licht gewenst en dan biedt een wandlampje uitkomst. Bijvoorbeeld naast het bedje om een boekje te lezen of boven een bureautje. Ook een nachtlampje is fijn voor je kindje. Deze biedt namelijk veiligheid en vertrouwen. Veel kinderen zijn wat bang in het donker en dan biedt een nachtlampje uitkomst. Zowel wandlampjes als nachtlampjes zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende uitvoeringen.

Voor alle verlichting voor de kinderkamer geldt dat je iets moet uitzoeken dat echt goed bij je past en je beseffen dat verlichting echt de basis is van een fijne kinderkamer waar je kindje straks graag zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *