Raamdecoratie voor een landelijk interieur

raamdecoratie

Een landelijk interieur kan niet zonder bijpassende raamdecoratie. Om een ruimte één geheel te laten lijken is het belangrijk dat het interieur bij elkaar past en dezelfde stijl heeft. Er zijn verschillende soorten raamdecoratie, maar niet alles past bij een landelijk interieur. Lees hieronder welke vormen van raamdecoratie jouw huis afmaken.

Soorten raamdecoratie voor een landelijk interieur

Bij een landelijk interieur horen natuurlijke materialen. Verder staan zachte stoffen en lichte kleuren mooi in een landelijk interieur. Hieronder vind je welke soorten raamdecoratie geschikt zijn voor een landelijk interieur:

  • Houten jaloezieën
  • Brede aluminium jaloezieën
  • Top down bottom up plisségordijnen
  • Vouwgordijnen
  • Shutters
raamdecoratie
Voor een landelijk interieur zijn er diverse soorten raamdecoraties beschikbaar.

Waarom zijn andere raamdecoratie niet geschikt voor een landelijk interieur?

Licht is een belangrijk onderdeel van een landelijk interieur. Licht mag niet ontbreken en daarom is het belangrijk dat je kiest voor raamdecoratie waarbij je kunt spelen met het licht. Raamdecoratie die daarom niet zo geschikt zijn voor in een landelijk interieur zijn:

  • Rolgordijnen
  • Lamellen
  • Gordijnen

Houten jaloezieën voor een landelijk interieur

Houten jaloezieën staan het mooist in een landelijk interieur. Het gebruik van hout komt terug in andere meubels zoals tafels of stoelen. Hout is een natuurlijk materiaal en mag niet ontbreken in een landelijk interieur. Een lichte houtkleur kan mooi staan, maar ook witte, houten jaloezieën staan perfect in een landelijk interieur. Het voordeel van houten jaloezieën is dat zij de uitstraling hebben van shutters, maar een stuk goedkoper zijn. Daarnaast kunt u goed spelen met de lichtinval.

Brede aluminium jaloezieën voor een landelijk interieur

Naast houten jaloezieën bestaan er ook aluminium jaloezieën. Als je kiest voor brede, aluminium jaloezieën in een lichte kleur dan past dat ook goed bij een landelijk interieur. Je hebt bij aluminium jaloezieën de keuze uit verschillende kleuren. Zo zijn er bijvoorbeeld tientallen kleuren wit. Aluminium jaloezieën zijn goedkoper dan houten jaloezieën. Aluminium jaloezieën zijn erg geschikt voor grote en hoge ramen. Ze kunnen gemaakt worden tot 4 meter breed en hoog.

Top down bottom up plisségordijnen voor een landelijk interieur

Plisségordijnen zijn er in verschillende stoffen en kleuren. Als je kiest voor een zachte stof en een lichte kleur dan maakt dat je landelijke interieur af. Denk bijvoorbeeld eens aan witte linnenstructuur, dat geeft een mooie uitstraling. Voor een landelijke woonkamer is het aan te raden om een lichtdoorlatende stof te kiezen in een lichte kleur. Als je kiest voor een top down bottom up plisségordijn dan kun je de stof in het midden van het raam hangen. Aan de boven- en onderkant komt nog wel licht naar binnen, maar je behoudt met de stof in het midden wel je privacy.

Vouwgordijnen voor een landelijk interieur

Vouwgordijnen zijn er voornamelijk in transparante en lichtdoorlatende stoffen. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, maar een lichte kleur staat het mooist. Denkt u naast wit eens aan een lichtblauwe stof. Vouwgordijnen zijn gemaakt van zachte stoffen wat goed past bij een landelijk interieur. Met vouwgordijnen kun je wel minder spelen met de lichtinval, omdat je de stof alleen van boven naar beneden kunt bedienen.

Shutters voor een landelijk interieur

Shutters zijn eigenlijk een soort houten luiken. Door het gebruik van hout past het heel goed in een landelijk interieur. Wel is het zo dat het luik er altijd is, ook al heeft u de lamellen open staan. U kunt dus wel spelen met de lichtinval maar, hoe dan ook altijd wat voor de ramen hangen. Shutters zijn er in verschillende kleuren. Een houtkleur of een witte kleur staat het mooist in een landelijk interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *