Tips voor het kopen van tuinmeubilair

tuinmeubilair

Wil je je tuin helemaal klaar voor de zomer maken? Dan mogen tuinmeubelen natuurlijk niet ontbreken! Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten als je nieuw tuinmeubilair koopt? Dat lees je hier. In dit artikel leggen we namelijk uit wat belangrijk is om jouw tuin er weer fantastisch uit te laten zien met tuinmeubels!

Houd rekening met de tuinstijl

Als je nieuw tuinmeubilair koopt, dan is het belangrijk dat je ook rekening houdt met de stijl van je tuin. Deze moet namelijk goed aansluiten op de looks van de tuinmeubels. Heb je bijvoorbeeld een knusse tuin met rozenstruiken en andere lieflijke details? Dan zou het een beetje raar zijn als je hier een stoere, industriƫle loungebank met een strakke afwerking zou plaatsen. Wellicht past een tuinset van riet in dat geval beter!

Hoeveel ruimte voor tuinmeubilair?

Naast de stijl is de ruimte ook erg belangrijk. Je zou bijvoorbeeld eens een plattegrondje kunnen maken van de tuin, zodat je beter inzicht krijgt in hoeveel ruimte je eigenlijk hebt. Op de tekening zou je dan ook kunnen plaatsen waar het tuinmeubilair hoort te staan. Daarnaast is het ook handig om alles op te meten en de afmetingen op te schrijven. Denk ook na over het aantal zitplekken. Aan de hand van deze informatie kun je gerichter gaan zoeken!

tuinstoel
Groene tuinstoel

Wat is het budget?

Tuinmeubels zijn in allerlei prijscategorieƫn te koop. Zo kun je hele luxe tuinmeubelen lopen voor een zeer hoog prijskaartje. Echter hoef je geen fortuin uit te geven aan een goede tuinset, want er zijn ook voldoende tuinsets verkrijgbaar voor een outlet prijs. Ga bij jezelf na hoeveel geld je aan een tuinset wil besteden. Op deze manier kun je ook gerichter gaan zoeken en weet je ongeveer wat er zoal te krijgen is binnen jouw prijsrange!

Materiaal en onderhoud

Tenslotte is het ook goed om te letten op het soort materiaal van de tuinmeubels. Het materiaal geeft namelijk informatie over de levensduur en het onderhoud van het meubelstuk. De meeste tuinmeubels worden gemaakt van aluminium, hout of kunststof. Deze materialen zijn speciaal bewerkt zodat ze het hele jaar door buiten kunnen blijven staan, zonder dat ze beschadigd raken. Wel kan het materiaal een beetje viezig of dof worden als je ze de hele winter buiten laat staan. Dit is echter geen ramp, want met een sopje veeg je het zo weer schoon en is het meubilair weer klaar voor een nieuw seizoen. Geen zin in schoonmaakwerk? Dan is het een goed idee om het tuinmeubilair in een schuur of ergens anders onderdak te geven. Het materiaal bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de tuinset, dus het is uiteindelijk ook een kwestie van persoonlijke smaak welk materiaal je dan gaat kiezen. Hout geeft bijvoorbeeld een hele andere sfeer dan aluminium. Dus voor welk materiaal ga jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *