Meer groen in het huis

kamerplant

Meer planten in huis is niet alleen mooi, het houdt je ook gezond. Ze zorgen namelijk voor de juiste luchtvochtigheid wat helpt tegen bijvoorbeeld verkoudheid. Daarnaast is een mens buiten gelukkiger, met planten haal je dat buitengevoel naar binnen. Maar hoe verrijk je het interieur eigenlijk met planten? 

Geschikte plek voor een plant

Over het algemeen vinden planten het prettig om in de buurt van het raam te staan. Ze hebben natuurlijk licht nodig om gezond te blijven en te kunnen groeien. Dat betekent overigens niet dat een plant dichtbij een raam hoeft te staan, maar een lichte plek is belangrijk.

Kijk eens goed rond in de woonkamer, zijn er lege hoeken? Dit zijn perfecte plekken om grote kamerplanten neer te zetten! Grote kamerplanten vullen lege plekken op een subtiele manier op, maar kunnen tegelijkertijd echte eyecatchers zijn. Daarnaast is het goed om te kijken of bepaalde plekken in huis er saai en kleurloos uit zien. Een plant kan op dit soort plekken meer kleur in huis brengen en zorgen voor ‘the final touch’.

Planten die weinig verzorging nodig hebben

Niet iedereen heeft groene vingers, maar dat is geen excuus om geen planten in huis te nemen. Sommige planten hebben namelijk heel weinig verzorging nodig. Een cactus is hier bij uitstek een voorbeeld van. Cactussen hebben wel water nodig, maar hebben er juist baat bij om af en toe in kurkdroge grond te staan. Het is wel heel belangrijk voor de cactus om zonlicht op te kunnen vangen. Laat de verzorging van de cactus dus maar aan de zon over, het enige wat jij hoeft te doen is af en toe een klein beetje water geven.

cactus
Een cactus als kamerplant

Kijk verder dan alleen de woonkamer

Wist je dat planten kunnen bijdragen aan een goede nachtrust? Dat heeft te maken met de invloed die planten hebben op je gemoedstoestand en stressvermindering. Daarnaast is een plant perfect voor op je thuiskantoor. Niet alleen doordat planten de lucht verbeteren, maar ook omdat planten ervoor zorgen dat jij je beter kunt concentreren.

Ga direct aan de slag

Hoe dan ook, planten verbeteren de sfeer in de woonkamer en dragen bij aan een gezonde lucht. Ga daarom meteen aan de slag met het aanbrengen van kamerplanten in het interieur. Varieer er op los, meerdere verschillende planten bij elkaar vormen samen een mooi effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *