Stationsklokken in huis

Stationsklokken in huis

Als we naar een station gaan om de trein te gaan nemen, kunnen we er niet omheen kijken. De klassieke, grote stationsklokken. Al van oudsher zodat wij ons kunnen herinneren, hangen er in het station grote klokken zodat iedereen van op een afstand van honderd meter goed het uur kan zien. Deze grote stationsklokken met streepjes trekken elk aandacht op een perron omdat ze groot zijn rond zijn. Het voordeel als je staat te wachten op een perron en je hebt geen horloge bij kun je in één oogopslag zien hoelaat dat het is. Vroeger waren het allemaal stationsklokken met streepjes en een wijzer die elke seconde aangeeft, tegenwoordig maken veel stations gebruik van digitale klokken.

Een stationsklok, een echte eyecatcher in huis

Grote stationsklokken zijn niet alleen handig op het station om te zien hoelaat het precies is, tegenwoordig maakt de stationsklok ook een opmars naar de woonkamer. Stationsklokken zijn bij veel mensen een geliefd object vanwege hun groot formaat. Het ontwerp is maar minimaal omdat het zich vooral richt op het lezen van het uur op grote vorm. Er zijn dan bijna ook geen stationsklokken te koop die een overdreven print hebben in het midden van de klok. Mensen kiezen vooral een stationsklok in de woonkamer of op kantoor omdat je dit bij elk interieur kunt mixen.

Stationsklokken in huis
Stationsklokken kunnen een boost geven aan je interieur

Dubbelzijde stationsklokken in huis

Dankzij zijn originaliteit, is het mogelijk om een stationsklok in huis op te hangen in allerlei verschillende ruimtes. Zo is het een pluspunt om een stationsklok in de woonkamer op te hangen. In feite heb je twee keuzes. De vroegere stationsklokken waren dubbelzijdig, maar er bestaan tegenwoordig ook meer en meer modellen die maar enkelzijdig zijn. Dat geeft dan het voordeel dat je deze vlak tegen een wand kunt opzetten door bijvoorbeeld een stationsklok te kopen in de vorm van een wandklok. Toch zal je het gevoel hebben dat je een klassieke, grote stationsklok in huis hebt. Men zegt al eens dat je met een stationsklok XXL nooit meer te laat zal komen op een afspraak.

Stationsklok combineren in elk interieur

De dag van vandaag zijn stationsklokken een hip accessoire in het interieur. De meeste modellen die te koop zijn bestaan uit één kleur en komen daarom net in elk interieur tot hun recht. Je kan ook een stationsklok combineren met bijvoorbeeld een thermometer. Zo neem je toch een beetje het Engels voorkomen mee in je interieur.

Stationsklokken zijn niet per se duurder

Het is wel een feit dat een hippe stationsklok geen paar euro kost. Als we toch eerlijk zijn, kost een grote hippe klok met streepjes of digitaal ook een paar euro meer. Je wil iets modern en hip en met alles betaal je dan een prijs. Tegenwoordig kun je al op het internet of in winkels een stationsklok in huis halen voor ongeveer een kleine honderd euro. Dit hangt ervan af welk model je wil, kleinere modellen zijn uiteraard veel goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *