Een vloerkleed is helemaal niet zo oubollig

Als je aan een vloerkleed denkt heb je er waarschijnlijk een standaard beeld bij, een niet zo mooi oud stoffig kleed, met vale kleuren, die ergens bij je grootouders in een kamer ligt. Eigenlijk heb je dan wel een beetje een verkeerd beeld van een vloerkleed. Vloerkleden zijn tegenwoordig zeer in trek, of in ieder geval meer dan je zou denken.

Vloerkleden kun je in allerlei verschillende soorten kleuren en maten krijgen en bestaand uit vele soorten materialen. Een populair materiaal voor een vloerkleed is wol. Dit is om de volgende redenen:

  1. Door vooruitgang van de economie heeft men meer geld te besteden en kunnen er dus luxere producten, zoals wol aangeschaft worden.
  2. Het wol, veelal afkomstig van het Merino schaap is hoogstaand wollen garen, waar zeer fijn mee te werken is en waar men veel mee kan produceren
  3. Een wollen vloerkleed heeft een natuurlijke kleur
  4. Een fijn voordeel is ook dat wol vrijwel tot niet pluist, je hoeft dus niet de hele dag te stofzuigen
  5. Ook is het antistatisch, je krijgt dus geen schokjes over overeind staand haar, nog een dik pluspunt
  6. En het is ook nog eens brandwerend

Naast dat een wollen vloerkleed dus zeer praktisch is, zijn er nog een aantal standaard voordelen aan het hebben van een vloerkleed:

 

  1. Functies worden afgebakend
  2. Het is uitnodigend
  3. De akoestiek kan verbeteren
  4. Geluiden kunnen worden gedempt

 

Vele voordelen dus om een vloerkleed aan te schaffen en zeker eens het rondkijken naar een vloerkleed waard. Bent u benieuwd geworden, bezoek onze website!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *