Altijd verse groenten en kruiden met een kweektafel

oogsten kweektafel

Als jij iemand bent die graag verse groente, fruit en kruiden ter beschikking heeft, dan kan een kweektafel eigenlijk niet ontbreken. Met deze tafel kun je waar je ook woont je eigen gewassen kweken en het hele seizoen oogsten. Kweektafels zijn namelijk speciaal ontworpen voor mensen die geen plek hebben voor een moestuin. Dat betekent dat je ze op je terras, op je platte dak en op je balkon kunt zetten. Omdat kweektafels verhoogd zijn, zijn ze schoon, gemakkelijk te benaderen en simpel in het gebruik.

Van zaadje tot gewas met een kweektafel

Met mooie van een kweektafel is dat je er verschillende accessoires bij kunt aanschaffen. Deze accessoires zijn bedoeld om het kweken zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo kun je je kweektafel uitbreiden met een broeikap. Dan kun je de zaadjes planten waar uiteindelijk je plantjes moeten komen zonder dat je ze hoeft over te planten en te storen. Ze zullen dan minimaal beschadigen en optimaal kunnen groeien. Als je klimgroenten wilt verbouwen, zoals tuinbonen en erwten, dan kun je een klimrek aanschaffen bij je tafel, zodat deze probleemloos naar boven worden geleid.

Voor elke woning verse kruiden

Kruiden zijn ideaal voor kweektafels. Ze hebben relatief weinig ruimte nodig en geven je het hele jaar verse blaadjes. Oregano, bieslook, basilicum en tijm kan allemaal probleemloos in de kweektafel groeien. Wat dacht je van kamille en verse munt, zodat je heerlijke thee kunt maken? Door je kruiden op deze manier te groeien kun je elke maaltijd omtoveren in iets bijzonders. En het is wel bekend dat kruiden geneeskrachtige kenmerken hebben en bijzonder gezond zijn. Een pot kruidenthee per dag kan helpen bij het verlichten van een aantal symptomen.

kweektafel
Wat is een kweektafel?

 

Groenten voor in de kweektafel

Naast kruiden kun je ook groenten in je kweektafel doen. Sommige groenten hebben wat meer ruimte nodig, dus dan is het beter om een grotere tafel aan te schaffen. Behalve aardappelen, die erg diep geplant moeten worden, kun je eigenlijk de meeste groenten gewoon in je kweektafels groeien. Dat gezegd hebbende zijn er wel bepaalde groenten die ideaal zijn, zoals uien, knoflook, sla, bonen, bietjes, radijsjes, erwten, chili pepers, paprika en selderij. Grotere groenten en groenten die diep in de grond groeien, zoals bepaalde soorten kool, aardappelen en boerenkool zijn wat minder geschikt. Sla is ideaal, want een krop kan binnen 6 weken geoogst worden en dat betekent dat je ze zo kunt planten dat je altijd een verse krop sla beschikbaar hebt.

De vele voordelen van kweektafels

Kweektafels hebben dus vele voordelen. Als je nog niet overtuigd was, lees dan het volgende lijstje door. Je wilt daarna niets anders meer.

  • Kweektafels nemen weinig plek in beslag en kunnen overal worden geplaatst, zelfs in een kas of in een serre.
  • Omdat kweektafels verhoogd zijn, kun je zonder te bukken gemakkelijk bij je plantjes.
  • Het water wordt gemakkelijk afgevoerd en de grond blijft zo altijd vochtig genoeg.
  • Onkruid komt in een kweektafel minder voor en je hebt ook minder last van ongedierte. Verdelgingsmiddelen zijn dus eigenlijk niet nodig.

 

Het assortiment van Vertisign biedt kweektafels in allerlei maten, vormen en kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *