Op zoek naar hekwerk? Kijk eens naar dubbelstaafmat hekwerk

soorten hekwerk

Iedereen zal waarschijnlijk wel een keer een hekwerk moeten uitkiezen om je erf af te sluiten of je tuin. Daarom is het goed nu al te weten waar je op moet letten en wat voor soort hekwerken er allemaal zijn zo kan je kiezen voor een dubbelstaafmat hekwerk maar ook voor een simpele schutting. Hier de tips!

Waarom hekwerk?

Het is belangrijk hekwerk aan te schaffen als jij graag je tuin wilt afsluiten van je buren of je erf wilt afsluiten van de weg. Het aanschaffen van een hekwerk voorkomt ook in de meeste gevallen inbraak aangezien het allemaal net wat moeilijker is. Ook is het niet fijn als mensen zomaar je tuin inlopen zonder dat jij daar behoefte aan hebt. En denk eens aan je kinderen/huisdieren? Ook zij kunnen niet weglopen doordat jij een goed hekwerk hebt aangeschaft.

Soort hekwerk

Welk soort hekwerk wil je? Wat vind je mooi en wat wil je totaal niet in je tuin? Het is goed hier over na te denken aangezien je wel een keer deze beslissing moet maken. Ook is het belangrijk na te denken over de hoogte, uitstraling maar ook de veiligheid. Kan je er niet in komen vast te zitten? Allemaal belangrijke dingen waar over nagedacht moet worden. En van welk materiaal wil je het laten maken? Gaat het lang mee? Is het duurzaam? Verkleurd het niet? Je ziet dat je aan best veel dingen moet denken voordat je daadwerkelijk een hekwerk kan aanschaffen. Zo kan je kiezen voor dubbelstaafmatten maar ook voor gaashekwerk of spijlenhekwerk.

hekwerken

Regels

Ook bij het plaatsen van hekwerk zijn er weer verschillende regels aangezien dit ook weer aan bepaalde eisen moet voldoen anders mag het niet geplaatst worden. 

  • Vaak is het aannemelijk dat jij en je buren de schutting uitkiezen en die precies op de grens van de tuin zetten en beide tevreden zijn. Toch zie je dat er per jaar 4000 zaken naar voren komen over het niet over eens zijn van de schutting? Door dit te voorkomen is het goed om met je buren te overleggen en mochten zij het toch niet willen mag je het hekwerk precies op jou stuk grond zetten en daar hebben de buren niks tegen in te brengen.
  • Ook mag de schutting niet hoger zijn dan twee meter aangezien je anders een vergunning nodig hebt.
  • Ook mag je je schutting een kleurtje geven of planten tegen aan laten groeien en staat deze schutting niet op de grond van de buren moeten zij daar in principe vanaf blijven.
  • Binnen twee meter van de schutting geen ramen of balkon plaatsen
  • Bij de voorkant mag het tuinhek niet hoger zijn dan één meter.

Vaak zie je wel dat het overleggen met je buren wel erg aannemelijk is aangezien zij er heel de dag tegenaan moeten kijken. Ook al mag het volgens de regels is het toch wel vriendelijk een overleg met je buren te doen hoe je ook aan hun wensen kan voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *