Hoe creëer ik een landelijke stijl?

hanglamp landelijke stijl

De landelijke stijl is erg in trek. Deze stijl waarbij natuurlijke elementen zoals hout en metaal worden gecombineerd met sierlijke lijnen en vormen zorgen voor een knus en gezellig geheel. Zelf een landelijke stijl creëren is dan ook zeker niet moeilijk. En je kunt dat ook zelf doen. Hoe? Door bijvoorbeeld te kiezen voor de juiste meubels, verlichting en woonaccessoires. Deze maken deel uit van je interieur en geven sfeer en knusheid. Laat je verrassen door de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. In dit blog geven we je praktische tips.

Kleuren bepalen de stijl

De landelijke stijl kenmerkt zich door het gebruik van veel natuurlijke kleuren. Omdat er veel gebruik wordt gemaakt van hout, komen bruintinten, beige of oker veel terug. Kenmerkend voor de landelijke stijl is dat deze natuurtinten gecombineerd worden met wit. Denk aan witte deuren, muren of stoel- of tafelpoten. Vaak zie je dat ook metaalkleuren als roestig bruin, brons, nikkel of chroom veel terugkomen, onder andere op deurgrepen- of krukken of kandelaars.

Ruimte voor natuurlijke materialen

Meubels en accessoires met een natuurlijke touch zijn ideaal om een landelijke stijl te creëren. Niet voor niets komen verschillende houtsoorten, metaal, maar ook stoffen als wol of leer zijn ideaal om voor te kiezen. ‘stoer’, ‘robuust’, maar ook ‘sierlijk’ zijn de kernwoorden die bij een landelijk interieur passen. Bedenk maar zo: eigenlijk alle vormen en kleuren die je in een mooie, oude boerenhoeve terugziet, zijn geschikt voor een landelijke stijl in je eigen woning. En het mooie is aan deze stijl is dat je niet per se in een boerderij hoeft te wonen. Een woning met landelijke stijl kan ook gewoon als je in een appartement middenin de stad woont!

hanglamp landelijk

Let ook op de verlichting!

Natuurlijk zijn meubels voor een groot deel belangrijk als je je inrichting een landelijke uitstraling wil geven. Maar ook verlichting is een puntje om niet te vergeten. Tegenwoordig vind je landelijke lampen in allerlei soorten en designs. Deze lampen met rustieke uitstraling geven je interieur een gezellige, warme uitstraling. Je hebt de keuze uit landelijke wandlampen en hanglampen, maar ook lampen voor een tafel of een wandmeubel. Qua materialen bestaan deze lampen uit stoer hout, mooie stofferingen voor lampenkappen of juist stoere metalen vormen. Zoals we hierboven al stelden: de landelijke stijl is veelzijdig. Zowel op het gebied van uiterlijk als materialen. Zorg voor de juiste accenten met je lampen.

Tot slot: passende woonaccessoires

Waar een modern interieur vooral vrij strak en rechte lijnen kent, mag het in een landelijk interieur juist allemaal wat losser. Geef de natuurlijke vormen van een je accessoires de ruimte of zet ze op een centraal punt in de kamer zodat ze opvallend. Landelijke interieurs vormen vaak een verbinding tussen een eigentijdse of moderne look en een klassieke inrichting. Door te kiezen voor passende accessoires krijg je precies de juiste stijl. Denk aan metalen kandelaars, aardewerk vazen of een hoogpolig tapijt van wol. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *