Landelijk wonen tips

landelijk wonen

Meer en meer kiezen mensen voor landelijk wonen. De reden daarvoor is dat men rust zoekt. Ons huis moet een rustgevende omgeving worden waar men zich na aan drukke dagtaak kan terugtrekken. De nadruk ligt op genieten. Maar wat bedoelt men precies met landelijk wonen?? Wanneer spreekt men over landelijk wonen en hoe kun je dit bereiken? Wij geven jou hieronder alvast een aantal tips.

Zorg voor een groene omgeving

De natuur brengt rust. Daarom is het belangrijk om je te omringen met planten, bomen en bloemen. Ook al heb je geen grote tuin, toch kun je een groene oase van rust creƫren. Zorg ervoor dat de kamers waarin je het meest vertoeft (woonkamer, keuken of slaapkamer bijvoorbeeld) op je tuin uitgeven. Voorzie ook planten in je huis. Zo krijg je een naadloze overgang tussen het groen buiten en het groen van binnen.

Gebruik rustgevende kleuren en hout in je interieur

Naturel kleuren geven een gevoel van rust. Denk bijvoorbeeld aan wit, beige, licht grijs of licht blauw. Vermijd vooral schreeuwerig kleuren zoals oranje, fel rood of paars. Kies voor houten meubelen, houten vloeren en houten accessoires. In een landelijke wooninrichting mag je gerust ruw hout gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een kloostertafel, houten lampenkappen of een salontafel van steigerhout.

Kies voor natuurlijke stoffen

Je kunt de natuurlijke uitstraling van je landelijke woning nog versterken door het gebruik van natuurlijke stoffen. Katoen, jute of wol zijn hiervoor ideaal. Ga voor een wollen vloerkleed, gebreide kussens en zachte dekentjes.

Oude spullen krijgen een nieuw leven

Landelijk wonen is een hedendaags interieur met een grote knipoog naar het verleden. Verwerk oude spullen in je inrichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rieten manden, een melkkrukje dat je als bijzettafeltje gebruikt, een melkkan die paraplubak wordt, oude lantaarns, glazen weckpotten die je als kaarshouder gebruikt, en zo kunnen we nog heel wat leuke items aanhalen. Alles kan, zolang jij er maar rustig door wordt en je goed voelt in je landelijke woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *