Kleurrijke details in de woonkamer

Geef je interieur kleur!
Kleurrijke details kunnen je hele woonkamer enorm opfleuren. Je kunt hierbij denken aan het wisselen van bepaalde details per seizoen of per maand. Een likje verf op de muur is zo aangebracht en wat kussens ruilen of kleine details wisselen kost je niet meteen je hele maandsalaris.

Grote meubels

Zorg ervoor dat de grote meubels van je interieur van je woonkamer neutraal van kleur zijn. Ook is het prettig voor je portemonnee als ze een tijdje mee kunnen. De grote meubels zoals een salontafel, je bank of hoekbank en eventueel wat heerlijke fauteuils, dienen als de basis voor je interieur. Zorg dus dat deze van goed materiaal zijn gemaakt en volledig jouw smaak zijn.

Kleuren en meubels

Kleurrijke inrichting

Als de basis van je interieur staat is het tijd voor het aanbrengen van kleurrijke details. Dit kan je doen door een gedeelte van je muur in een bepaalde tint te verven of motieven aan te brengen. Dit zou je een aantal keer per jaar kunnen veranderen. Ook verschillende vloerkleden per jaar gebruiken is een optie, als je je woonkamer per seizoen wilt veranderen.

Sfeervolle details toevoegen

Je kan altijd kleine kleurrijke details aanbrengen in je interieur. Denk hierbij aan bloemen en planten, schilderijen ,vaasjes, kandelaars en kussentjes. Het kan heel mooi zijn de kleuren ton-sur-ton te gebruiken. Een kleine kleur toevoeging maakt een groot verschil.In de zomer kan je alles bijvoorbeeld een blauwe ,frisse en koele kleur geven. Verschillende tinten blauw uit dezelfde kleurenrange geven een mooi rijk effect in je woonkamer. Het is ook de moeite waard om te kijken naar kleuren die juist ver van elkaar af liggen in het kleurenpallet. Deze complementaire kleuren zoals bijvoorbeeld rood en groen kunnen je woonkamer net dat beetje speelsheid geven waar je op zit te wachten. Tot slot is het aan te raden om je verlichting onder de loep te nemen. Een ander kleur lampje kan net een groots effect hebben op je aangepaste interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *