Een nieuwe look in je woonkamer

Gebruik onze tips voor je woonkamer

Anders als bij menig tv-programma, waarbij een woonkamer compleet anders wordt, is het mogelijk om subtiel een woonkamer een nieuwe look te geven. Sterker nog, en met de meubels schuiven, en middels andere gordijnen voor het raam en planten in de vensterbank de lichtval veranderen, en één muur een andere kleur geven; geeft zo’n een totale verandering dat de woonkamer compleet een nieuwe look heeft. En dan is het nog steeds dezelfde woonkamer met dezelfde inboedel. Ik geef daarom het advies, doe het subtiel, voer het stukje bij beetje uit.

Kleuren en licht

Met kleuren is veel te doen. Het voordeel van iets met kleuren doen is dat de woonkamer zowel op de dag als bij duisternis anders is. Lichte kleuren kan gevoelsmatig meer ruimte geven, bij warme donkere kleuren wordt de woonkamer knus en huiselijk. Bij de bouwmarkt is muurverf in ieder denkbare kleur te verkrijgen. Een probleem is echter; als je de kleur op zo’n klein kaartje bekijkt is het moeilijk voor te stellen hoe dat over een hele muur uitgesmeerd overkomt. Behang is met dat betreft makkelijker. Alles wat je doet met kleuren heeft een effect en geeft de woonkamer een andere look.

Voordelen van stap voor stap

Heel subtiel is de woonkamer een andere look te geven door te spelen met de lichtval. Om iets te veranderen tijdens daglicht heb ik al geschreven, andere planten in de vensterbank en gordijnen doet wonderen, maar in de avonduren is er veel te doen met verlichting. Iets wat heel makkelijk is; het maken van een voetlicht, verlichting achter de bank wat een schemer over de vloer geeft. En mocht achter de bank de verkeerde plek zijn, het licht verplaatsen zodat het vanachter een kastje schijnt is zo gebeurd en geeft een totaal andere look.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *