Keuken laten renoveren

Tips voor het renoveren van je keuken

Soms is een keuken restylen niet genoeg. Dan moet er echt gerenoveerd worden, en vaak is het wijs om dat te laten doen. Dan heb je niet alleen de laatste trend, maar echt die keuken die klaar is voor de toekomst.

Water en elektriciteit

Een gewichtige reden om te renoveren is als de aanvoer van water en elektriciteit ouderwets of zelfs onveilig is. Je hebt dan een keuken met te weinig groepen, je kunt dan alle apparatuur niet tegelijk gebruiken. Dat is bijzonder onhandig, als naast het koffiezetapparaat geen magnetron aankan omdat het dan fout gaat in de meterkast.
Keuken renoveren, hoe doe je dat?

Dit is alleen maar op te lossen met een extra groep in de meterkast speciaal voor de keuken. Onveilig in de keuken zijn stopcontacten zonder randaarde; water en stroom is dan een gevaarlijke combinatie. En iets wat ook echt niet meer kan is een loden waterleiding; dat moet vervangen worden door koper. Al met al zijn dit klussen wat vakmanschap vraagt. Wijs is dan om water en elektriciteit te laten renoveren door een bedrijf om daarna als handige doe-het-zelver de keuken te plaatsen. Maar dan heb je wel een keuken die niet alleen nieuw en trendy is, maar een gerenoveerde keuken.

Snelheid

Een groot voordeel is de snelheid waarmee de klus gaat. Zonder water is een pand onbewoonbaar, denk aan het niet door kunnen spoelen van de WC, het is fijn als het water slechts een korte tijd eraf is. Vaklieden van bedrijven hebben er routine in, pakken gelijk het goede gereedschap uit hun busje, een kort moment is de druk van de leiding en je kunt weer in je huis leven. Met handelingen in de meterkast, dus die extra groep voor de keuken, is helemaal niets voor een doe-het-zelver. Laat de elektricien dan ook maar gelijk van de groep alle draden naar de keuken trekken, en neem het als doe-het-zelver daar maar over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *