Uitgelicht: Deze drie vloeren zijn goed tegen een stootje bestand

onverwoestbare vloer

Ben jij op zoek naar een sterke, robuuste vloer die zwaar belast kan worden en bovendien niet snel beschadigd? Wij hebben drie vloeren voor je op een rijtje gezet die uitstekend toegepast kunnen worden in ruimtes die veel gebruikt worden. Van showrooms en supermarkten tot garages en de woonkamer en keuken van een druk gezin, de volgende vloeren zijn onverwoestbaar en kunnen op allerlei manieren worden toegepast.

De klassieke betonvloer

Bij een robuuste, sterke vloer die goed tegen een stootje bestand is, denkt men al snel aan een betonvloer. En terecht, want betonvloeren zijn ijzersterk en praktisch onverwoestbaar. En waar je vroeger alleen de keuze had uit grauw, grof beton, kan je vandaag de dag ook kiezen voor beton met een meer stijlvolle uitstraling en een minder grove structuur. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende kleuren en kan jouw betonvloer op allerlei manieren worden aangelegd en afgewerkt. Van een gevlinderde betonvloer tot een geïmpregneerde betonvloer, de mogelijkheden zijn eindeloos.

sterke vloeren
Drie vloeren die sterk en onverwoestbaar zijn

De epoxy vloercoating: Bestaande vloeren op stijlvolle wijze afwerken

Technisch gezien is een epoxy vloercoating geen op zichzelf staande vloer, maar een product waarmee een bestaande vloer, zoals een cement-, beton- of tegelvloer, kan worden afgedekt. Een epoxy vloercoating is een coating gemaakt van een thermisch hardende kunststof. Deze kunststof wordt vloeibaar gemaakt en gelijkmatig over de vloer verdeeld. Na het uitharden heeft jouw bestaande vloer opeens een hele andere look gekregen en is hij bovendien onverwoestbaar. Epoxy vloercoatings vormen een beschermende laag over een bestaande vloer en geven de vloer een verzorgde, tijdloze uitstraling. Epoxy vloercoatings een hoge hardheid, zijn waterdicht, bestand tegen chemische stoffen en hitte en hebben geen pori├źn, waardoor ze geschikt zijn voor allerlei soorten ruimtes. Met een epoxy vloercoating voorzie jij jouw vloer in een handomdraai van een stijlvolle look en kan je onbezorgd van de vloer gebruik maken.

De keramische vloer: sterk met stijl

Ben jij op zoek naar een sterke vloer die tegelijkertijd ook heel stijlvol is? Dan is een vloer van keramische tegels iets voor jou. Keramische tegels hebben een hoge hardheid en zijn kras- en slijtvast. Ze kunnen daarnaast, mits ze goed worden aangelegd, relatief zwaar belast worden en zijn eenvoudig schoon te houden. Keramische tegels zijn niet geschikt voor ruimtes waar wordt gewerkt met agressieve schoonmaakmiddelen en andere chemische middelen, maar kunnen wel uitstekend worden toegepast in ruimtes die veel gebruikt en betreden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *