Interieurtips voor een moderne woning

interieurtips moderne stijl

Er zijn verschillende soorten interieur die mensen kunnen helpen om een eigen stijl te creëren in huis. Een daarvan is de moderne stijl. Bij een bepaalde stijl, zoals de moderne stijl, zien we vaak verschillende elementen terugkomen die de stijl maken wat hij is. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar de moderne woningen en wat tips geven over hoe een moderne woning precies tot stand komt.

Strakke vormen en lijnen

Het belangrijkste wat een moderne interieurstijl kenmerkt, is het gebruik van strakke vormen en lijnen. Rechte kasten met rechte deuren en uiteraard vierkante hendels. Ook aan de bank zien we dit terug. Vaak is een hoekbank bijvoorbeeld populair bij de landelijke stijl, maar dan wel in een rechthoekige vorm. Ook het tv-meubel en de salontafel zijn uiteraard recht en strak. Daarnaast kan er bijvoorbeeld een schilderij aan de muur gehangen worden die ook vooral strakke vormen bevat.

tips voor moderne woning
Wat zijn de kenmerken van een moderne woning?

Kleuren

Vaak zien we verschillende kleuren terugkomen in het moderne interieur waarbij zwart en wit toch de boventoon voeren. Toch kunnen ook grijs en bruin zeker toegevoegd worden. De muren die geverfd worden, worden in een egale kleur geverfd zodat het een strak interieur blijft. Toch kun je er best voor kiezen om dan een bank of meubel te nemen in een hele opvallende kleur. Daarmee creëer je een contrast in de moderne woning.

Functionaliteit

Een ander belangrijk aspect van de moderne stijl is functionaliteit. Er wordt niet teveel poespas aan het interieur toegevoegd, maar alles wat er staat heeft een functie. ZO is een bank om op te zitten en een tv meubel om de tv op neer te zetten. Minimalistisch is ook een mooi woord wat goed past bij een moderne stijl. Accessoires zijn er uiteraard wel, maar niet teveel omdat het anders druk wordt en dat past niet bij modern.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *