Hoe pak je de verbouwing van een huis aan?

stappen huis verbouwen

Je moet op de eerste plaats weten wat je wilt gaan veranderen als je gaat verbouwen. Daarom is het belangrijk dat je al je wensen, voordat je gaat verbouwen, op papier zet. Begin met het noteren van al je wensen met de belangrijkste eisen waaraan een verbouwing moet voldoen. Plaatst alle wensen naar belangrijkheid in volgorde op papier. Je moet ervoor zorgen dat je een goede leidraad hebt voordat je met het verbouwen gaat beginnen. Het is veel verstandiger om vooraf meer tijd te besteden aan een goed onderzoek dan dat je er na de verbouwing erachter komt dat je bepaalde zaken zou zijn vergeten. Een goed vooronderzoek zal ook tegenslagen voorkomen waardoor alles veel duurder wordt dan je voor jezelf gepland had.

De financiën bepalen

Wat je zeker ook eerst moet weten is hoeveel geld je aan de verbouwing kunt besteden. Hoeveel geld kun je bij een bank lenen om de verbouwing te realiseren. Je moet extra geld kunnen lenen om eventuele extra onkosten te kunnen betalen. Wanneer je precies weet wat je zou willen lenen kun je naar de bank gaan om een gesprek te hebben met een financieel expert. Hij zal de goedkeuring moeten geven voordat je het geld in handen kunt hebben. Een dergelijke goedkeuring kan gemakkelijk 6 tot 8 weken op zich laten wachten.

verbouwing huis
Je huis verbouwen

Een architect

Als je weet dat je voor je verbouwing een bouwtekening nodig hebt die door de gemeente moet worden goedgekeurd moet je deze laten maken. Daarvoor kun je dan het beste gebruik maken van een architect. Al de wensen die je met de architect hebt doorgesproken zal hij in de bouwtekening verwerken. Voordat hij de officiële bouwtekening bij de gemeente inlevert, zal hij de tekening nog met je bespreken. Er kunnen dan voor de inlevering altijd nog aanpassingen op worden aangebracht. Zodra je de goedkeuring hebt ontvangen kun je een aannemer benaderen.

De juiste aannemer inschakelen

Voordat je in zee gaat met een aannemer moet je bij verschillende aannemers een offerte aanvragen. Voor het berekenen van de offerte heeft de aannemer de goedgekeurde bouwtekening nog en moet al je wensen weten. Zodra je de offertes ontvangen hebt moet je ze onderling vergelijken en die aannemer kiezen waarin je meeste vertrouwen hebt. Dat hoeft niet de goedkoopste of duurste te zijn. Wanneer je de aannemer hebt gekozen kan deze aan het werk gaan. Hij zal een planning opstellen van de materialen die op tijd geleverd moeten worden, zodat er geen vertraging zal ontstaan tijdens het verbouwen. Wil je bijvoorbeeld kunststof kozijnen van dhk, dan moet je rekening houden met een levertijd van maximaal 2 dagen.  De aannemer zal alles zelf regelen en ervoor zorgen dat de verbouwing op de afgesproken datum klaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *