3 handige tips voor een nieuw plafond

systeemplafond

Wanneer weet je nou precies wanneer je plafond aan vervanging toe is? Een plafond kan wel eens last hebben van vochtplekken of van scheurtjes. Daarnaast kan het ook zijn dat het plafond helemaal niet meer mooi is en er alleen maar vlekken op te zien zijn of dat het helemaal is vergeeld. Dat zijn nog geen redenen om een heel plafond te laten vervangen. Als er sprake is van grote schade of je een nieuw soort plafond wilt hebben, dan kan je deze natuurlijk altijd laten vervangen.

Een nieuw plafond door professionals

Het bouwen van een nieuw plafond lijkt een enorme klus, maar dat valt voor professionals wel mee. Het is daarom altijd aan te raden deze klussen ook aan hen over te laten zodat je er zeker van bent dat het plafond er prachtig uit komt te zien en dat deze niet naar beneden komt zetten. Zij beschikken namelijk van allerlei handige gereedschappen om hun klussen op de juiste manier af te kunnen ronden. Daarnaast zullen zij ook veel sneller klaar zijn en ondervindt je er zelf geen hinder van.

plafond in woning
Tips voor een nieuw plafond

Een systeemplafond voor meer dynamiek

Naast een standaard plafond zoals elk huis dat heeft, zijn er ook andere soorten plafonds beschikbaar. Een van de meest moderne soorten plafonds is een systeemplafond. Bij een systeemplafond is er sprake van een verlaging van een plafond. Door middel van van kabels worden de platen van een systeemplafond bevestigd aan het hoofd plafond. Hierdoor krijg je een ruimte tussen het hoofdplafond en de plaat. Dit heeft als voordeel dat er een prachtige akoestiek ontstaat in de ruimte. Daarnaast geeft een verlaagd plafond zoals deze een ander uiterlijk aan een ruimte met hoge plafonds geeft. Daarnaast is deze plafond ook erg makkelijk te monteren en ziet het er modern uit. Het past goed bij elk soort interieur en voorziet in gemakken. Zo biedt de ruimte tussen de platen en het hoofdplafond de gelegenheid om er lampen in te hangen en om stroomkabels tussen weg te werken.

Hoe zorg je voor een nieuw plafond?

Een plafond is niet zomaar gemaakt. Om een goede indicatie te hebben van de kosten die je moet uitgeven en de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd, werken vele bedrijven zoals afbouwtotaal met een offerte. Hierin worden dit soort afspraken goed vastgesteld en weten beide partijen precies waar ze aan toe zijn. Wees dan ook altijd zo volledig mogelijk in het invullen van de offerte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *