Hoe komt schurft de studentenhuizen binnen?

schoonmaakbedrijf leiden

Als je in een studentenhuis gewoond hebt, herinner je misschien nog wel dat deze niet altijd super schoon waren. Soms kwam dit omdat je huisgenoten niet zo van het opruimen waren, andere keren kwam het omdat iedereen het zo druk had met zijn studie (en/of uitgaan) dat het opruimen er gewoon niet van kan. En dat komt de hygiëne binnen een studentenhuis niet ten goede. In vele studentenhuizen is het nog altijd triest gesteld met de hygiëne. Het is zelfs zo erg dat er in de afgelopen jaren uitbraken van schurft zijn geweest. Hoe kan dit gebeuren?

Hoe ontstaat schurft? Het is een infectieziekte die bij een kwartier lichamelijk contact over kan springen op een ander. Ook via meubilair zoals een bank of een bed kun je, bij langdurig contact, last krijgen van schurft. Hierdoor krijg je enorm veel last van jeuk en kunnen er rood- of bruingekleurde strepen ontstaan op je vel. Dit gekriebel ontstaat door de mijt. Dit zijn kleine beestjes die je niet zonder microscoop kunt zien. Ze hebben een witte kleur en zijn voorzien van stekels. Deze gebruiken ze om gangen door je huid te maken. Dit klinkt enger dan dat het is, want diep kunnen ze niet gaan. Desalniettemin kun je bijzonder veel last hebben van de jeuk.

schoonmaken studentenhuizen
Schoonmaker inhuren

Hoe kom je van schurft in een studentenhuis af?

Om zelf van de schurft af te komen, zul je toch echt naar de dokter moeten gaan. Maar daarmee los je alleen het lichamelijke probleem op. Want in je studentenhuis zullen er nog steeds plekken zijn waar je jezelf alsnog kunt besmetten. Logischerwijs wil je dit voorkomen, want er is niet frustrerender dan jeuk waar je maar niet van af kunt komen. Goed schoonmaken is daarom van groot belang. Dit kun je zelf uitvoeren. Maar om er gerust op te zijn dat je definitief van de mijt af bent, kun je het beste een schoonmaakbedrijf Leiden inschakelen. Perfect Plus is een uitstekende keuze op dat vlak.

Leiden is een populaire universiteitsstad en hier wonen dan ook veel studenten. Ook in deze stad is schurft uitgebroken en hebben er diverse studenten last van een hoop jeuk. De hygiëne binnen je studentenwoning op peil houden is dus van groot belang. Wil je er echter zeker van zijn dat de boel weer goed schoon is, dan kun je het beste een schoonmaakbedrijf uit Leiden zoals Perfect Plus inschakelen. Zo ben je voor altijd van schurft in je studentenhuis af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *