Hippe kamerplanten

hippe kamerplanten

Je wilt de trend van de kamerplanten volgen? Een goed idee! Planten zijn helemaal in. We zagen in de interieurs al veel groen verschijnen. Muren en zelfs meubelen in groen en behang met opvallende plantenmotieven zijn gewoon hip. Logisch is dan ook dat je je interieur aankleedt met opvallende kamerplanten. Kies je voor grote of kleine blaadjes? Om je te inspireren hebben wij er een paar van elke soort voor jou uitgezocht.

1. Monstera

Deze wordt ook wel gatenplant genoemd. Het is een klassieker die op een gegeven moment bijna vergeten was. Nu is hij helemaal in. Hij kan heel groot worden en vult een verloren hoek perfect op.

2. Strelitzia

De langwerpige maar grote bladeren van deze plant zijn echte eyecatchers. Zij zijn perfect voor als je wat minder ruimte hebt.

3. Bananenplant

Deze mag niet ontbreken in je exotische interieur. Het is een echt boompje en groeit snel. Als je hem voldoende water geeft, blijft dit een prachtige plant.

kamerplanten
Alles over de verschillende kamerplanten

4. Pilea

Deze prachtige plant wordt ook wel pannenkoekenplant genoemd. En je ziet meteen waarom: de bladeren zijn mooi cirkelvormig. Het zijn vrij kleine planten maar je kunt ze met meerdere bij elkaar plaatsen voor een speels effect.

5. Olijfboompje

Met een olijfboompje in huis ben je écht hip. Het haalt het Zuiden in jouw woning. Zorg ervoor dat hij in het licht staat.

6. Aloë Vera

Dit is een zuiderse plant die je meestal buiten ziet. Hij doet het ook goed binnen zolang hij maar in het licht staat en niet te veel water krijgt.

7. Vul aan met hangplantjes

Vooral voor wie minder ruimte ter beschikking heeft, zijn hangplanten ideaal. Ook hier kun je kiezen uit planten met grote of met kleine blaadjes. Je kunt ze afwisselen zodat je een bijzonder resultaat krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *