Tips voor het inrichten van je thuiswerkplek

thuiswwerken

Thuiswerken wordt steeds populairder. Niet alleen omdat we met z’n allen steeds meer zijn gaan flexwerken, maar ook omdat het bespaart op reiskosten en werklocaties. Zeker kleinere bedrijven zijn er soms gebaat bij om hun personeel een of meerdere dagen thuis te laten werken. Maar ook grotere bedrijven of kantoren geven deze optie aan hun personeel. Toch is thuiswerken niet simpelweg je computer of laptop aanzetten en beginnen. We geven je enkele praktische tips voor het inrichten van een goede thuiswerkplek!

Kies een rustige ruimte

Nee, werken aan de keukentafel terwijl je kinderen rondrennen of aan het spelen zijn of als je partner vrienden of vriendinnen ontvangt is niet optimaal. Zorg dus voor een rustige plek in je woning en bouw deze om tot (tijdelijke) thuiswerkplek. Kies bij voorkeur ook een ruimte uit waar overdag weinig medebewoners te vinden zijn. Wees ook een beetje creatief. Een zolderkamertje of zelfs garage zijn erg geschikt om in alle rust te kunnen werken. Zorg ervoor dat je ruimte rustig blijft door ook, net als op kantoor, je bureau netjes en schoon te houden.

kiezen voor thuiswerk

Ga voor licht

Misschien werk je op kantoor in een wat duistere ruimte of krijg je niet heel veel zonlicht binnen. Daar kun je thuis wat aan doen. Kies bij voorkeur een plekje dichtbij het raam. Zodat je overdag veel zonlicht krijgt. Niet alleen goed voor je ogen, maar ook voor de vitamine D. Heb je helaas niet zo’n plek ter beschikking? En wordt het snel donker in je kamer? Zorg dan voor een goede verlichting. In een te donkere ruimte krijg je sneller last van je ogen. Voorzie je ruimte van een verlichting met een zachte kleur. Zo krijg je geen last van scherp licht in je ogen.

Het juiste meubilair

Op kantoor werk je natuurlijk ook niet op een houten stoel aan een te hoge of lage tafel. Doe dit dan thuis dan ook zeker niet. Kies bij voorkeur voor professioneel kantoormeubilair voor je thuiswerkplek. Een goede, in hoogte verstelbare bureaustoel bijvoorbeeld of een (ergonomisch) model dat de kans op nek- of rugklachten aanzienlijk vermindert. Kies ook voor bijpassende kasten of ladekasten om spullen in op te bergen. Duur hoeft dit trouwens niet te zijn. Je hebt ook goedkoop tweedehands kantoormeubilair.

Tot slot: maak er wat van!

Word je verplicht om thuis te werken en zie je dit niet zitten? Maak er dan in ieder geval het beste van en zie er ook de positieve kanten van. Je hebt meer tijd om je kinderen bijvoorbeeld te zien of te helpen met hun huiswerk. Profiteer van die extra pauzes in je eigen tuin of ga lekker wandelen met je hond. Houd natuurlijk wel je werk en privé zoveel mogelijk gescheiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *