Fleur je tuin op met deze tips

tuin opfleuren

De dagen beginnen weer korter te worden en de natuur begint de herfstkleuren te krijgen. De bomen en planten verliezen hun blad en het hoogseizoen voor je tuin zit er weer op. Nu de zomer weer geweest is, is het weer tijd om uit te kijken naar de lente. In de aankomende maanden kan je dan ook veel tuininspiratie opdoen voor de volgende zomer. In dit artikel word je meegenomen in een reis door de tuinen van 2021 en krijg je tips en tricks voor het opfleuren van je tuin, zodat jij in de zomer van 2021 optimaal kan genieten in jouw tuin. 

Bloemen en planten 

De meest voorkomende en voor de hand liggende manier om je tuin op te fleuren is natuurlijk het plaatsen van bloemen en planten. Door verschillende soorten borderplanten te plaatsen in je tuin kun je de tuin veranderen in een stralend kleurenpallet. Door te kiezen voor felgekleurde planten als de brandende liefde, vlambloem, duizendblad en/of de wederik zal de tuin vol in de bloei zijn in de zomermaanden. Tijdens de bloei zal het dan ook een feestje zijn om tijd door te brengen in de tuin. Volgroeide tuin planten kunnen soms aardig duur zijn bij het tuincentrum. Zo kan er gekozen worden voor de minder volgroeide planten. Deze planten zijn vaak goedkoper en hebben meer tijd nodig om te groeien. Een goede bodem is dan ook erg belangrijk om de borderplanten te laten groeien. Het advies is dan ook om te gaan voor bemeste tuinaarde zodat er voldoende voeding in de grond aanwezig is. 

bemeste tuinaarde in de grond
Tips en tricks voor het opfleuren van je tuin

Investeer in tuinverlichting 

De laatste jaren worden de lentes en zomers steeds langer en warmer. Door de warme temperaturen was het de afgelopen zomer vaak ‘s avond nog een aangename temperatuur om een avond buiten te zitten. Nu is het natuurlijk niet fijn om ‘s avond in het donker te moeten zitten. Ook zien we in veel tuinen goedkope tuinverlichting terug die vaak de winter niet overleven. Door te investeren in de juiste tuinverlichting zit je er altijd gezellig bij. Zo is het mogelijk om mooie sfeerverlichting op te hangen aan de schutting of kunnen er spotjes geplaatst worden in de tegels rondom de schutting of plantenbak. De verlichting van onder brengt een mooi effect aan. Wanneer je een houten overkapping of veranda in de tuin hebt is het natuurlijk ook mogelijk om deze te verlichten met de juiste sfeerverlichting. Zo kan je ook bij regenbuien ‘s avond genieten van je tuin.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *