Een lage waterdruk? Hier is de oplossing

lage waterdruk

De kans is aanwezig dat de waterdruk bij jou erg laag is. Er kan sprake zijn van een te lage waterdruk in waterleidingen en dit zie je terug op momenten wanneer je de kraan aanzet of wanneer je gaat douchen. Bij waterdruk komt meer kijken dan alleen de douche. Mocht je bijvoorbeeld gebruik maken van een beregeningssysteem, dan is het een vereiste dat de waterdruk ook hier gewoon goed is. Niks is vervelender dan een lage waterdruk, maar gelukkig is er een oplossing. De hydrofoorpomp lost dit probleem heel snel op. Hier lees je alles wat je over de pomp moet weten.

Functie

De hydrofoorpomp zorgt er dus voor dat de waterdruk in de waterleidingen weer goed wordt. Naast het verhogen van de te lage waterdruk, kan een hydrofoorpomp ook zorgen voor beregening van je gazon of van bijvoorbeeld je planten. Wanneer je het gras of de planten besproeit middels een handpistool, kan er makkelijker gebruik worden gemaakt van een hydrofoorpomp. De hydrofoorpomp is een zelfaanzuigende pomp. Dit wil zeggen dat de pomp zelf het water aanzuigt en dit dan vervolgens met een hogere druk weer naar buiten brengt. De pomp op zich verhoogt dus al de waterdruk, maar hij is helemaal ideaal voor zaken als de besproeiing van de tuin.

hydrofoorpomp
De hydrofoorpomp lost het probleem van lage waterdruk snel op

Toepassing

De hydrofoorpomp wordt gebruikt om waterdruk in waterleidingen op niveau te houden. De meeste hydrofoorpompen worden gebruikt in combinatie met akkers. Een vereiste voor de landbouw is uiteraard dat de waterdruk op peil blijft. Sowieso is het van belang dat het water bij de gemiddelde sprinklerinstallatie met de juiste druk door de waterleidingen gaat. In vrijwel ieder openbaar gebouw is er een sprinklerinstallatie aanwezig. Wanneer er brand uitbreekt, moeten deze ervoor zorgen dat het vuur zich in ieder geval niet verspreidt. Het zou uiteraard erg vervelend zijn dat de druk in de leidingen minimaal is en de installaties in geval van nood dus niet zouden werken.

Varianten

Voor hydrofoorpompen bestaan er wel nog varianten. Wanneer je bijvoorbeeld aan stromend water woont is de onderwaterhydrofoor aan te raden. Op deze manier wordt het water uit bijvoorbeeld kanalen of rivieren gebruikt om het toilet door te spoelen. Dit is uiteraard een erg duurzame manier. Wanneer je je waterdruk van bijvoorbeeld je douche wil verbeteren dan is een hydrofoorpomp binnenshuis voldoende. Een passende keuze zal in dit geval de Powerplus Hydrofoorpomp zijn. Voor hydrofoorpompen op deze plekken bestaat er een wat compacter alternatief. Met relatief kleine pompen is er voor de waterdruk al veel te realiseren. Binnen no-time sta jij dus weer onder een krachtige douche!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *