Maak je tuin helemaal eigen met deze klustips

houthandel beilen

Voor de handige doe-het-zelver is er niks mooiers dan eigen houten creaties maken. Hout is een mooi natuurlijk product waarmee je jouw tuin helemaal naar wens in kunt richten. Zo is hout de basis van vele projecten als blokhutten, overkappingen, vlonders of schuttingen. In dit artikel lees je meer over het verwerken van hout in je tuinmeubelen en andere producten in je tuin. Om deze projecten te kunnen uitvoeren is het belangrijk om het juiste soort hout te gebruiken. Bij Wim Koster tuinhout een houthandel in Beilen kan je altijd terecht voor advies op maat. 

Tuinmeubels

Tuinmeubels kunnen erg duur zijn bij het tuincentrum. Zo kan het voordeliger zijn voor de portemonnee om eigen tuinmeubels te maken. Een houten loungebank kan al binnen een dag gemaakt worden met de juiste middelen. Om het werk makkelijker te maken is het dan ook aan te raden om een cirkelzaag, accuboormachine en handzaag te hebben. Er zijn verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden voor de bouw van een loungebank. Veel gebruikte houtsoorten zijn steigerhout en lariks hout. Dit zijn twee robuuste houtsoorten waardoor de loungebank een stoer uiterlijk krijgt. Het is belangrijk om voldoende ruimte te houden tussen de houten planken. De houten planken kunnen gaan werken en zetten hierdoor uit in volume. Als de planken te dicht op elkaar bevestigd zijn kunnen de planken hierdoor krom komen te staan. 

verwerken van hout
Lees hier alles over hout verwerken in jouw tuinmeubelen

Maak je eigen houten vlonder

Hout is ook een mooi duurzaam product om je eigen vlonder van te maken. Op het gemaakte vlonder kan je bijvoorbeeld een gezellige plek in de tuin creĆ«ren voor de eerder benoemde zelfgemaakte loungeset. Eigenlijk heb je weinig nodig om een houten vlonder te maken. Wel is het belangrijk om vooraf te bedenken wat voor vlonder je wilt maken. Zo kan er gekozen worden voor een vlonder met houten planken, maar ook is het mogelijk om een houten vlonder te maken van houten tegels. Hier kan naar eigen smaak een keuzen in gemaakt worden. Voor beide vlonders heb je de volgende producten nodig: houten planken, houten balken, schroeven, cirkelzaag, handzaag en een accu boormachine. Voordat je begint met het maken van de vlonder is het belangrijk om te bedenken hoe groot de vlonder moet worden. Hierbij is het makkelijk om de vlonder te tekenen op een papiertje met de maten erbij. Zo kan er uitgerekend worden hoeveel hout er nodig is voor de creatie. Als je moeite hebt bij het berekenen van de hoeveelheid, kan een medewerker in de winkel je daar  in assisteren. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *