Een schilderij in je woonkamer

Een schilderij in de woonkamer brengt leven in je woning

Je wilt een ongezellige en onpersoonlijke woonkamer natuurlijk voorkomen. Je kunt kaarsjes plaatsen, planten neerzetten, kussens op de bank leggen en sfeerverlichting kopen. Toch merk je dat er nog iets ontbreekt. De kans is in dat geval groot dat er nog geen schilderij in de woonkamer aanwezig is. Natuurlijk wil je wel een haarscherp beeld in huis halen dat perfect in overeenstemming is met het interieur. Hieronder lees je een aantal handige tips waar je rekening mee kunt houden.

Kies voor een unieke print die helemaal bij je past

Als je een een schilderij in de woonkamer denkt, denk je al snel aan een print die je in de woonwinkel kunt kopen. Probeer dit echter te vermijden, in veel gevallen matchen de kleuren niet helemaal met het interieur en je kiest voor een print die je bij vele anderen ook terug gaat zien. Denk hierbij aan het welbekende Boeddha-hoofd, een print van New York of het profiel van Audrey Hepburn. En wil je alsnog graag een van deze prints in je woonkamer terug laten komen, dan is een uniek fotobehang in alle gevallen vele malen verstandiger.

Er is een grote keuze uit soorten schilderijen

Van welke afbeeldingen krijg je een grote glimlach op je gezicht?

Kijk je het liefste naar een mooie bloemenprint, een print van een bepaald land waar je op vakantie bent geweest of juist en kunstzinnige print? Zet je dit goed voor jezelf op een rijtje, dan wordt het zoeken naar een schilderij in de woonkamer meteen vele malen makkelijker. Ook is het belangrijk om in kaart te brengen hoe groot de ruimte is in huis waar het schilderij komt. Gaat het om een kleine woonkamer, dan is een rustgevende print vele malen aangenamer dan een drukke en kleurrijke print. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden als het om een print gaat vrijwel eindeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *