Gietvloeren aanleggen in je woning

Het aanleggen van een betonnen gietvloer is snel gebeurd

Mogelijk heb je al vaak, zonder dat je het misschien wist, over een gietvloer gelopen. Dit is een relatief moderne en goedkope manier om je vloer van te maken. De toepassing van gietvloeren in allerlei gebouwen van kantoor tot woonhuis, maakt het dan ook tot een populaire soort. Een gietvloer geeft je woning een industriële of robuuste look. Althans. Dat denken veel mensen. Maar wist je dat de mogelijkheden voor gietvloeren echt eindeloos zijn? In ons nieuwe blog lees je daar meer over en laat je inspireren en voor je het weet wil jij ook een gietvloer in jouw woning.

Een gietvloer van beton of kunststof?

Een gietvloer uit beton of kunststof aanleggen? Waar zit het verschil tussen deze twee materialen? Allereerst is de samenstelling van beton en kunststof anders. Beton is een natuurlijk materiaal terwijl PU (polyurethaan) of Epoxy kunststoffen zijn. Die laatste zijn een stukje goedkoper dan een massieve gietvloer van beton. Echter is het belangrijk om voor een kwalitatief goede vloer te kiezen. Goedkoop mag dan aardig klinken, maar uiteraard wil je dat je vloer wel voor een langere tijd meegaat. Een PU gietvloer is daarentegen weer een goed idee als je een snelle oplossing wilt voor in je kantoor of bedrijfspand. Omdat de kleur vaak lichter is, zie je stof of vuil makkelijk. En dat helpt bij het schoonmaken.

 

Een betonlook heeft een moderne uitstraling
De betonlook van een gietvloer heeft een strakke en moderne uitstraling. Hier in combinatie met een muur die ook een betonlook heeft.

Gietvloeren aan één stuk door

Anders dan bij parket, laminaat of vloerbedekking kent een gietvloer een groot voordeel. Zeker als je wil dat je ruimte er strak uitziet en naadloos in elkaar overloopt. Wanneer je kiest voor een gietvloer heb je een vloer die in één stuk aansluit op de ondergrond en de muur. Daardoor bevat je vloer geen naden, groeven of andere onregelmatigheden. Een gietvloer zorgt kortom voor een strak en vlak uiterlijk dat makkelijk schoon te houden is. Een gietvloer van beton of PU kun je trouwens in bijna iedere ruimte in huis toepassen. De slijtvaste gietvloer kan tegen een stootje en past daarom prima in de keuken, badkamer maar ook in de woonkamer. Doorgaans wordt een gietvloer, afhankelijk van de afmetingen, binnen een dag aangelegd. Het duurt dan slechts nog enkele dagen voordat de vloer helemaal gedroogd is.

Kleuren en stijlen

Het mooie aan een gietvloer is dat je niet per se voor de originele grondkleur (vaak donker- en lichtgrijs) hoeft te kiezen. Je kunt bij zowel een betonnen als PU gietvloer ervoor kiezen om kleur, textuur of figuren en patronen aan het materiaal toe te voegen. Hierdoor kun je je vloer een uniek design geven met allerlei verschillende details. Zo weet je zeker dat je een echt unieke vloer hebt met verrassende details. Ook gietvloeren in natuurlijkere tonen zoals donkerblauw, wit of lichtgroen zijn mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *