Een hoekbank plaatsen

Een hoekbank plaatsen

Een hoekbank is ideaal om heerlijk onderuit te ploffen. De bank nodigt uit om er eens lekker in te hangen. Steeds meer gezinnen kiezen voor een hoekbank in hun interieur. Maar waar moet je nu op letten, bij het aanschaffen van die leuke hoekbank? En waar gaat de bank geplaatst worden? Met deze richtlijnen kom je in ieder geval een eind op weg, naar jouw favoriete droom hoekbank!

De juiste kant van de bank

Met een hoekbank kan het hele gezin dicht bij elkaar kruipen. Gezellig ,warm en veilig. Met een hoekbank kan iedereen elkaar recht in de ogen kijken tijdens een gesprek. Voordat je de bank aanschaft, bekijk je woonkamer eens van alle kanten. Een hoekbank neemt veel plaats in beslag en is daarmee een dominante meubel in je huis. Zorg daarom dat het een waardige blikvanger voor je interieur wordt. Bedenk goed welke kant de hoek gaat vormen van je bank. De stap is gezet als je een linker- of rechterhoek hebt uitgezocht. Je zult er jaren mee moeten doen, zorg dus dat je de goede kant uitkiest. Sommige hoekbanken hebben aan allebei de zijden een armleuning in plaats van een verlengde chaise lonque (lange zitbank). Bij veel hoekbanken is een chaise lonque niet verstelbaar. Wil je liever na verloop van tijd de hoekbank een andere look geven, kies dan voor een hoekbank met hocker. Dat is een verplaatsbaar voetenbankje.

Een hoekbank plaatsen
Is er geen plek om een hoekbank te plaatsen? Kies van voor een goede poef.

Een ruimtelijk effect creëren met een hoekbank

De afmeting van je hoekbank is voor de grootte van je woonkamer van groot belang. Een te grote bank voor een kleine woonkamer is een absolute miskoop, en dat geld voor andersom ook. Voor een ruimtelijk effect- om de woonkamer groter te laten lijken – zet de bank twintig centimeter van de langste muur af. Voor meer diepte, is een chaise lonque ideaal. Het breekt de lengte van de woonkamer. Zorg altijd dat men makkelijk voorlangs de bank kan lopen. Voor een gezellige sfeer, plaats mooie zachte kussens op de bank of drapeer op je hoekbank een zachte plaid.

 Naar boven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *