Dakraam plaatsen op zolder

Dakraam plaatsen op zolder

Van rommelzolder naar leefomgeving

Een zolder wordt snel een rommelkamer, omdat er weinig licht, ventilatie en uitstraling is. Eigenlijk is dit snel te verhelpen door een dakraam te plaatsen op zolder. Hiermee kun je een zolder al snel omtoveren tot een werkplek, een slaapkamer of zelfs een speelkamer.

Eén of meerdere dakramen plaatsen?

Eén dakraam maakt al een enorm verschil, maar wat zijn de voordelen van het plaatsen van meer ramen? Niet alleen komt er dan meer licht binnen, het biedt ook meer mogelijkheden; het kan beter doorluchten, iets wat het hele huis ten goede komt. Was ophangen op zolder is hierdoor energiebesparend, want het is veel sneller droog. Dat is heel fijn als je geen mogelijkheid hebt om een droogmolen buiten te plaatsen en liever geen wasdrogers wilt aanschaffen. Met een extra tussenschot op zolder, kun je bovendien ook een tweede kamer creëren, zeer welkom als de kinderen ouder worden en meer privacy willen.

Dakraam plaatsen op zolder
Dakraam plaatsen op zolder zorgt voor veel lichtinval.

Nadelen van zonlicht.

Al met al lijkt het plaatsen van een dakraam op zolder alleen maar voordelen te bieden. Natuurlijk moet ik er wel bij zeggen, dat sommigen van mening zijn dat door het extra licht, je zolder wel erg warm kan worden. In de winter is dat heel aangenaam, maar in de zomer wordt de zolder dan al snel te warm om te vertoeven. Echter hiervoor zijn er natuurlijk mogelijkheden tot het bevestigen van zon- en warmtewerende rolgordijnen in de ramen. Laat je goed informeren, want niet alle rolgordijnen zijn zonwerend én warmtewerend.

Zware klus?

Een dakraam plaatsen op zolder lijkt een enorm karwei, maar er zijn bedrijven die dit in minder dan een dag kunnen doen. Natuurlijk moet de zolder dan wel te betreden zijn. En om eerlijk te zijn: een zolder opruimen is dan inderdaad soms een enorm karwei. Maar een goed begin is in dit geval ook zeker het halve werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *